Elbukta az elődöntőt a Sportklub

Dobos László 2019. április 12., 21:38

Nem jutott be a román felnőtt jégkorongbajnokság döntőjébe a címvédő Csíkszeredai Sportklub. A csíki kék-fehérek az elődöntő negyedik mérkőzésén, pénteken este hazai pályán 4–3-as vereséget szenvedtek a Brassói Coronától, így a párharcot Brassó nyerte.

Emberelőnyben kapott gól okozta a Sportklub vereségét Fotó: Gábos Albin

A döntőt a Brassói Corona és a Galaci CSM vívja, a két székelyföldi csapat, a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK pedig a bronzéremért lép majd jégre.

Jobban kezdte a péntek esti mérkőzést a házigazda Csíkszeredai Sportklub, és már a 3. percben megszerezte a vezetést. A játékvezető felemelte a kezét, brassói kisbüntető következett, a csíki kapus lekorcsolyázott, helyére egy mezőnyjátékos jött be, a kék-fehérek pedig hat az öt ellen Flinta révén megszerezték a vezetést (1–0).

Fotó: Gábos Albin

Az első játékrész további perceiben többet támadott a Sportklub, de újabb gólt nem sikerült lőni. Voltak brassói gólhelyzetek is, de Onodi Ottó kapus mindent védett.

Határozottabban kezdte a második játékrészt a barcasági gárda,

betömörítette saját kapuja elé a hazai csapatot, és két távoli lövésből hat perc alatt fordított: előbb Bors Huba (1–1), majd Dorofejev (1–2) talált be a csíki kapuba.

Fotó: Gábos Albin

A harmad közepén a 19 éves Horváth László gólja hozott új színt a játékba, a fiatal csatár egy távoli lövéssel egyenlített (2–2). A gól szárnyakat adott a kék-fehéreknek, azonban két tiszta gólhelyzetet nem tudtak gólra váltani, Valcharék két „ajtó-ablak” lehetőséget hagytak ki a következő percekben. A második játékrész utolsó perceire emberelőnybe került a Corona, de a Sportklub ezt a periódust bravúrosan kivédekezte.

{A}

A harmadik harmadot is Brassó kezdte jobban, Onodi, a csíki kapus bravúrt bravúrra halmozott, majd

a 43. percben újra Horváth villanásának tapsolhatott a közönség, a fiatal csatár góljával ismét átvette a vezetést a Sportklub (3–2).

Fotó: Gábos Albin

Csak egy percet tartott a csíki előny, a következő támadásnál Trancă kiegyenlített (3–3). Másfél perccel a rendes játékidő vége előtt emberelőnybe került a Sportklub, de ezt nem tudták kihasználni,

a szemfüles Tendler korongot szerzett, és emberhátrányban, ellentámadásból belőtte a győztes gólt (3–4).

A hátramaradt két percben a Sportklub szakvezetése időt kért, majd Onodi kapus helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, de az egyenlítés nem sikerült.

Fotó: Gábos Albin

A három nyert mérkőzésig tartó sorozatot a Corona nyerte 3–1-es összesítéssel. A másik ágon a Galaci CSM jutott a döntőbe, a Duna-parti gárda söpréssel, 3–0-ás összesítéssel győzte le a Gyergyói HK-t.

A Galaci CSM–Brassói Corona döntő ugyancsak három nyert mérkőzésig tart, a Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói HK bronzcsata pedig az egyik csapat második győzelméig. A tervek szerint

mindkét párharc hétfőn, április 15-én kezdődik.

Román jégkorongbajnokság, elődöntő, negyedik mérkőzés:
Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 3–4 (1–0, 1–2, 1–2).
Gólszerzők: Flinta Botond (3. perc), Horváth László (31. és 44.), illetve Bors Huba (21.), Szergej Dorofejev (27.), Trancă Dániel (45.) és Jereme Tendler (58.).
Kapura lövések:28–35.
Büntetőpercek: 6–4.
Játékvezetők: Rudolf Lauff, Martin Smrek és Makszim Razskov.