Tasnádot is legyőzte, már nincs kieső helyen az SZFC

Zátyi Tibor 2019. április 12., 20:00

Izgalmas, helyzetekben gazdag mérkőzést nyert meg a labdarúgó 3. Ligában a Székelyudvarhelyi FC, a 23. fordulóban, pénteken délután 2–0-ra legyőzte, a táblázaton pedig megelőzte a Tasnádi Unireát.

Az egy hét alatt lejátszott három meccsből kettőt megnyert az SZFC Fotó: Barabás Ákos

Az előző hazai meccshez hasonlóan (Medgyesi Gaz Metan II.), Tasnád ellen is villámrajtot vett az SZFC, és már az ötödik percben megszerezte a vezetést:

Vékás harcolt ki egy szögletet, nem tudott felszabadítani a vendégek védelme, a labda Crișanhoz került, aki 16 méterről laposan a hálóba lőtt.

A folytatásban is a hazaiak előtt adódtak újabb lehetőségek, ám Dinu és Crișan próbálkozásai kimaradtak. A félidő közepén könnyen megduplázhatta volna előnyét az SZFC, ám a Dinu által kiharcolt büntetőt Mintaș kihagyta.

Fotó: Barabás Ákos

A fiatal csapattal érkezett vendégek nem jelentettek veszélyt Tudose kapujára, próbálkozásaikat magabiztosan hárította az SZFC védelme.

A 40. percben pedig jött a második hazai gól, Logon kapott jó labdát, átvétel után mesterien lőtte a hálóba.

Fotó: Barabás Ákos

A szünetet követően sokkal motiváltabb tasnádi csapat jött ki az öltözőkből, Tudosénak pedig rengeteg dolga akadt, magabiztosan védte a próbálkozásokat, és amikor ő is verve volt, a keresztléc segítette ki. A hazaiak részéről Vékás 68. percben eleresztett lövése jelentette a legnagyobb veszélyt, a kapus nagyot nyújtózva mentett szögletre.

Az eredmény többet nem változott, az SZFC 2–0-ra megnyerte a mérkőzést

és elmozdult a kieső zónából, épp Tasnádot megelőzve jött fel a 12. helyre.

Fotó: Barabás Ákos

„Elértük a célunkat, itthon tartottuk a pontokat. Nagyon gyenge második félidőt játszottunk, szerintem a keddi erőfeszítésnek ez volt a hozadéka. Tudtuk, hogy mi vár ránk, a fiúknak is mondtam a meccs előtt, hogy nem érdekel mennyivel, de nyerjük meg a találkozót. Hét fordulóval a bajnokság vége előtt átléptük a vonalat, már nem vagyunk kieső helyen.

Nem vagyunk egy profi csapat, hogy egy hét alatt három jó meccset játsszunk, de a fiúk így is dicséretet érdemelnek, hiszen a háromból kettőt megnyertünk

– mondta Mészáros Alpár, az SZFC edzője.

Nincs megállás, jövő szombaton újabb bajnoki vár a csapatra, az élmezőnyben található Barcarozsnyói Olimpic Cetate vendége lesz.

Labdarúgó 3. Liga, 23. forduló:
Székelyudvarhelyi FC–Tasnádi Unirea 2–0 (2–0), gólszerzők Crișan (5.), Logon (40.).
SZFC: Tudose – Marucza, Mintaș, Stăncuțu, Lakatos, Crișan, Bálint (Péter, 74.), Popescu, Vékás (Györgydeák, 80.), Dinu (Jankó, 60.), Logon (Csifó, 87.).

További eredmények:
Marosvásárhelyi MSE–Tordai Arieșul 0–5 (0–2),
Kolozsvári CFR II.–Medgyesi Gaz Metan II. 5–1 (3–1),
Székelyudvarhelyi FC–Tasnádi Unirea 2–0 (2–0),
Dési Unirea–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 0–1 (0–1),
Besztercei Gloria–Kolozsvári Sănătatea 2–1 (1–1),
szombaton 17 órától
Lénárdfalvi SK–FK Csíkszereda,
Radnóti SK–Szászhermányi FC,
Nagybányai Minaur–Szászrégeni Avântul.

{S1}