Jótékonysági koncertek a gyermekvédelmi rendszer tehetségeinek felkarolásáért

Barabás Hajnal 2019. április 12., 14:59

Jótékonysági rendezvénnyel támogatják a Hargita megyei gyermekvédelmi rendszerben nevelkedő tehetséges fiatalokat a térség zenészei. Május végén a csíkszeredai Mikó-várban a kétnapos programsorozat részeként többek között a Bagossy Brothers Company, a Robin and the Backstabbers és a Role együttes is színpadra lép.

Archív Fotó: Gegő Imre

A Hargita megyei zenészek a Hargita megyei gyermekekért elnevezésű, május 25–26. között tartandó jótékonysági akció célja, hogy a tehetséges gyermekeket képzésekkel, hangszerekkel, sportfelszerelésekkel és bármilyen más, a fejlődésüket szolgáló eszközzel támogassák.

{A}

Bodó István, a For Fun Egyesület elnöke a csíkszeredai megyeházán tartott pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, tavaly – miután többször olvasott arról a sajtóban, hogy az intézmény anyagi nehézségekkel küzd – vetődött fel benne az az ötlet, hogy valamiképpen támogatni kellene a gyermekvédelmi rendszerben nevelkedőket. A cél érdekében felkeresett több Hargita megyei zenekart, akik elfogadták a felkérést, támogatókat állított az ügy mellé, továbbá a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság is pozitívan fogadta a kezdeményezést, hiszen a kétnapos rendezvénysorozat célja a rendszerükben élő tehetséges gyermekek felkarolása.

Elekes Zoltán, az intézmény vezetője hangsúlyozta, hogy a bevételeket a gyermekvédelmi rendszerrel együttműködő két egyesület fogja kezelni.

A gyermekek a nevelőik segítségével pályázhatnak támogatásra,

például akinek egy gitár vagy egyéb hangszer kell, az egy motivációs levél megírásával kérhet hozzájárulást. Ugyanakkor a népiskolai képzést, sportfelszereléseket, táborokat is ebből az alapból finanszíroznák.

Célunk, hogy a nevelés, élelmezés mellett a tehetséggondozásra is fordítsunk figyelmet

– tette hozzá.

Május 25-én és 26-án 11–13 óra között a csíkszeredai Mikó-vár előtti téren gyermekfoglalkozásokat tartanak a Vámszer Géza Művészeti Népiskola oktatóinak irányításával. Többek között a fajáték-készítést, fafaragást, kerámiafestést, nemezelést, hangszerkészítést, kőfestést, valamint a bábkészítést próbálhatják ki a kicsik, ezen kívül táncházon, mesefoglalkozásokon, zenei játékokon vehetnek részt.

  • május 25-én, szombaton 15 órától kapunyitás, 17 órától az Ineffable, 19 órától a Tündérground, majd 21 órától a Robin and the Backstabbers zenekar zenél;
  • május 26-án, vasárnap 17 órától a One More Minute, 19 órától a Role, 21 órától pedig a Bagossy Brothers Company koncertezik.

Jegyeket április 19-étől kezdődően online a bilete.ro oldalon lehet megvásárolni, egy napra 30, két napra 50 lejes áron, illetve a rendezvények napján a helyszínen is kaphatók lesznek.