Park and ride parkolók Székelyföldön: lesz-e rájuk igény?

Kovács Attila 2019. április 12., 15:54

Megérkezni egy városba, a bevezető út mellett kialakított parkolóban hagyni az autót, majd tömegközlekedéssel eljutni a központba vagy ahova szeretnénk – tőlünk nyugatabbra ez már valóság, nálunk még sokak által leszólt elképzelés.

Nyugat-Európában már bevált recept: parkolókban lehet majd autókról buszokra váltani a városokban. Fotó: 123RF

A nagyvárosokban már alapszükségletté vált városszéli, bevezető útszakaszok mellé épített parkolók száma folyamatosan növekszik. Budapesten például 2019 végéig több mint 1550 új hellyel tervezik növelni a meglévő, összesen 5700 hellyel rendelkező P+R parkolókat.

Parkolni és utazni

A park and ride (rövidítve P+R, jelentése parkolni és utazni, vagy parkolj le és utazz) olyan parkolók megnevezése, amelyeket közvetlenül egy tömegközlekedési eszköz megállója vagy pályaudvara mellett, illetve annak közelében alakítottak ki, azzal a céllal, hogy a városba érkezők ott leparkolhassák gépjárműveiket és átszállhassanak a városközpontba tartó tömegközlekedési eszközökre.

Bukarestben több mint 3200 férőhelyet biztosíthatnak majd pár éven belül az e céllal tervezett parkolóházak. Brassóban idén nyitották meg a városszéli parkolókat négy tömegközlekedési végállomás helyszínén – kettőt a Bukarest, egyet a Sepsiszentgyörgy felőli bejáratok közelében, és északon a Rulmentul végállomás mellett – lehetőséget adva az autósoknak, hogy tömegközlekedésre váltsanak. A használathoz viszont közszállítási bérletet kell vásárolni. Hasonló rendszert terveznek Konstancán is.

Székelyföldön merőben újnak számít a városszéli parkolókban hagyott autók utasai, vezetői számára a tömegközlekedésre váltás lehetősége, elképzelése.

{A}

Nemcsak azért, mert nagyon sokan csupán néhány éve engedhetik meg maguknak, hogy saját személygépkocsijukkal kedvük, szükségleteik és pénztárcájuk szerint utazhassanak, de azért is, mert ennek semmilyen hagyománya nincs nálunk. A legnagyobb akadály viszont azok előtt áll, akik ezt mégis kipróbálnák: sem ilyen parkoló, sem az igényeknek megfelelő járatsűrűséget biztosító közszállítás nem létezik. A tervezett fejlesztések viszont ebbe az irányba mutatnak, kérdés, hogy hányan fogják majd ezt a lehetőséget választani a városközpontok zsúfoltsága, parkolóhelyhiánya helyett.

Ki kell próbálni

Csíkszeredában a csak részben kihasznált, az egykori gyárak felszámolása miatt elnéptelenedett nyugati ipari övezetben hozhatják létre az első ilyen típusú parkolót. Ráduly Róbert Kálmán polgármester szerint

a város idei beruházási listáján szereplő, az övezet ,,újjáélesztését” célzó elképzelés egy olyan parkoló kialakításáról szól, amely autóbuszok, illetve nyerges vontatók mellett több száz személygépkocsi elhelyezésére is alkalmas lesz.

A városszéli létesítménynek ugyan nem lesz közvetlen kijárata a város nyugati be- és kijáratát jelentő Hargita utcára, de a fejlesztés előtt álló városi tömegközlekedés autóbuszai érinteni fogják, így az ebből az irányból érkezőknek meglesz a lehetőségük arra, hogy autóikat a város szélén hagyják. Az új parkoló egyúttal a városrésznek is változást jelenthet, mert többen fogják felkeresni, ugyanakkor a Gyergyószentmiklós vagy Brassó irányából érkezők számára is könnyen elérhető lesz.

Csúcsforgalomban. Székelyföldön merőben újnak számít a park and ride módszer Fotó: Gábos Albin

Kérdésünkre, hogy terveznek-e további helyszíneken is hasonló lehetőséget biztosítani, a városvezető azt mondta, először ki kell próbálni, miként válik be az újítás, amelyről eddig az országban többnyire kedvezőtlenek a tapasztalatok. Ráduly megemlítette, hogy a Brassópojánán hasonló jelleggel épült többszintes parkolóházban ottjártakor mindössze néhány autó állomásozott, legtöbben nem vették igénybe a lehetőséget. A polgármester ugyanakkor emlékeztetett, hogy a brüsszeli döntéshozók nem támogatták azt, hogy hasonló, P+R típusú parkolók létrehozásához pályázati támogatást nyújtsanak, mivel úgy ítélték meg, hogy Romániában nincs megfelelő lakossági igény ezekre. Ezért azoknak a városoknak, amelyek ilyen létesítményeket terveznek, meg kell találniuk hozzá a finanszírozást.

Kinézett helyszínek

Székelyudvarhelyen a P+R parkolóknak csak a városközpont tehermentesítése miatt lenne létjogosultságuk – tájékoztatott kérdésünkre Zörgő Noémi, a polgármesteri hivatal szóvivője. ,,Volnának is erre alkalmas területek, azonban egyelőre egyik sem a város tulajdona. Az egyik ilyen parkolót a városi piac mellett lehetne kialakítani, Gálfi Árpád polgármester már beszélt is a város szándékairól a jelenlegi tulajdonossal. A másik ilyen terület, ahol hasonló parkoló létesülhetne, a vasútállomás mellett található, viszont egyelőre ez is magánterület” – ismertette az elképzeléseket a szóvivő. Hozzátette,

Székelyudvarhelynek jelenleg egy pályázata a városi közszállítás teljes megújítását célozza, hiszen a vidéket is be szeretnék kapcsolni a város tömegközlekedésébe.

Amennyiben ez megvalósul, mindenképpen szükség lesz a járatsűrűség növelésére, és így működőképes lenne a P+R rendszer is – magyarázta.

Szükségesnek tartják a P+R parkolók létesítését Sepsiszentgyörgyön is, a város elfogadott mobilitási terve Szépmezőn, a várostól keletre fekvő ipari park mellé irányoz elő ilyen létesítményt. Tóth-Birtan Csaba alpolgármester szerint megszervezhető úgy a városi tömegközlekedés, hogy alkalmazhatóvá váljon a Park and Ride típusú rendszer. A fenti célt tartják szem előtt azzal is, hogy a közeljövőben az ipari park mellett kap helyet a városi közszállítási vállalat új székhelye.

Marosvásárhely fenntartható mobilitási terve összesen öt P+R parkoló létesítését vetíti előre a következő tíz évre

– ezek a városba bevezető fontosabb útvonalak mentén kaphatnak majd helyet, ahol a tömegközlekedést kiszolgáló járművek könnyen elérhetők. Így a Dózsa György utcában, a Promenada Mall és a Metro üzlet között lenne az egyik létesítmény, a Nyárádszereda felől érkezőknek a Jeddi utcában, szemben a temetővel, a Brassó felől érkezőknek a Segesvári úton, a December 1. sugárúti kereszteződésnél, a Szászrégen irányából érkezőknek a Molter Károly utcában, a kórház közelében, az észak felől érkezőknek pedig a Maros-híd mellett, a Hídvég utcában készülhetnek parkolók. Ezekhez korszerű és gyors tömegközlekedés társul majd, környezetbarát járművekkel, elektronikus jegykezelő és információs rendszerrel. A P+R parkolók létrehozásának várható költségeit 10 millió lejben jelölte meg a dokumentum.