Street food különlegességek, kézműves sörök és koncertek a Szent György Napok új helyszínén

Bíró Blanka 2019. április 11., 20:06

A fiatal, fesztivállátogató közönséget célozza meg az idei Szent György Napok új alternatív helyszíne, a SzimPlatz, ahol a zenei kínálat mellett hangsúlyos szerepet kap a street food, a kézműves sörök, mindemellett a környezettudatosságra is figyelnek.

Sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők az idei programról Fotó: Bíró Blanka

A városnapok május 2. és 5. között sorra kerülő szabadtéri programjában különleges hangulatával tűnik ki az új helyszín gasztronómiai-, ital- és zenei kínálatával is – ismertették csütörtöki sajtótájékoztatójukon a szervezők. Knopp Ildikó programfelelős elmondta, a Szimpla romkocsma működtetői rukkoltak elő az elképzeléssel, így a szervezést is bevállalták. Egész napos programot terveznek, artisták és utcazenészek lépnek fel, de itt zajlik majd az Outsider Music Fest, a fogyatékkal élő zenészek fesztiválja, délelőtt pedig népzenei műsor lesz. Délután koncerteket tartanak, ahová Sepsiszentgyörgyön ritkábban fellépő magyar és román zenekarokat hívtak meg.

A környezettudatosságra is kiemelten figyelnek, például a kávét fogyasztható poharakban szolgálják fel, minden más edény betétdíjas és visszaváltható lesz.

{A}

Józsi Győző, a Szimpla kocsma tulajdonosa elmondta, az ország első szemétmentes fesztivál helyszínét szeretnék, a lehető legkevesebb kompromisszummal. Hozzátette, a kézműves sör gyártás egy most „robbanó ágazat”, a jelenleg Romániában gyártott 160 kézműves sörgyártó 80 százaléka tavaly április után nyílt meg, közülük 11 mutatkozik be Sepsiszentgyörgyön.

A street food kínálatban is változatos felhozatalt ígérnek,

a hamburgerek mellett lesz görög- és indiai étel, grill-különlegességek, moldvai rétes, töltött kürtőskalács, cannoli, illetve kézműves fagylalt is.

Május 3-án, pénteken a SzimPlatz színpadán a helyi Prezeng, a brassói Midnight Buzz, és a kolozsvári Rehab Nation lép fel. Szombaton a bukaresti Temple Invisible és a szintén fővárosi Baba Dochia, és a budapesti Voodooo Papa koncertezik, vasárnap a budapesti Speiz Boiz és a Meszecsinka mutatkoznak be.