Jövő tavasszal megnyitnák a Nest Csíkszeredát

Kovács Attila 2019. április 11., 09:19

Újabb építkezés kezdődik a csíkszeredai Kalász lakótelepen, ezúttal azonban nem felújításról, hanem a Nest Csíkszereda nevet viselő kiskereskedelmi park létrehozásáról van szó. Jövő márciusra tervezik a nyitást.

Teljesen átalakul a félbehagyott pláza Fotó: Gábos Albin

Néhány hét múlva ismét építési terület lesz a volt csíkszeredai traktorgyár és az el nem készült Csíki Pláza egyvelegéből álló félkész épület a Hunyadi János utcában, amelyből egy új beruházó, egy csehországi alapítású nemzetközi ingatlanfejlesztő cég szaknyelven integrált kiskereskedelmi parknak nevezett üzletközpontot hoz létre. A cég saját, Nest márkanevét (magyarul Fészek) viselő létesítményhez hasonlókat különböző méretekben már Csehországban, Szerbiában, illetve Romániában is építettek, és újabbak létesítését is tervezik.

Kérdésünkre az építő képviselője, Gogolák Margit úgy nyilatkozott, nemsokára az építési terület átadása következik, majd

két héten belül munkához is látnak a kivitelezéssel megbízott marosvásárhelyi cég alkalmazottai.

A meglévő épületszerkezet jelentős részét le kell bontani az U alakúra tervezett épület belső udvarának és parkolójának elkészítéséhez.

{A}

A Hunyadi János utca felőli oldalon, a Kalász lakótelepi temető melletti, a hátsó, kétszintes parkolóhoz vezető bekötőút korszerűsítése, aszfaltozása, illetve az oda tervezett körforgalom elkészítése is megkezdődik, párhuzamosan az új épület kialakításával.

A körforgalmat, valamint a parkoló- és útépítést őszig be kell fejezni, a kiskereskedelmi park helyiségeit pedig év végéig közművesítve, kulcsrakész állapotban kell átadni a bérlőknek, mivel

a Nest Csíkszereda megnyitásának időpontját jövő márciusra tűzték ki

– ismertette az illetékes.

Nemzetközi márkák üzletei

Az integrált kiskereskedelmi parkként (retail park) meghatározott új bevásárlóközpont 12 ezer négyzetméternyi bérelhető felületet kínál különböző üzletek számára, a cég korábbi tájékoztatása szerint nemzetközi márkák ruházati, lakberendezési és cipőboltjai kapnak ott helyet. A csíkszeredai Nest összesen 600 parkolóhellyel is rendelkezik majd, ezekből 140 az U alakú épület előtt, a Hunyadi János utca felőli bejárathoz közeli parkolóban lesz, a többi az épület mögött, a már nagyrészt elkészült kétszintes parkolóban. A beruházás tartalmazza a felszíni üzletfelületek mellett az alagsori szint kialakítását is – ott kap helyet egy élelmiszer-áruház.