Románia első barbecue-képzését szervezik Sepsiszentgyörgyön

Bíró Blanka 2019. április 10., 19:54

Az idei Transylvanian BBQ Festival előőrseként április 17-én Sepsiszentgyörgyön sütésoktatást és bírói képzést tartanak az első nemzetközi hivatalos versenyre.

Archív Fotó: Kocsis B. János

A résztvevők olyan elismert szakemberektől tanulhatnak, mint az olasz Marco Agostini séf, valamint a szintén olasz Haymo Gutweniger és a holland Petra Rebenstorf KCBS képviselők.

Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke a rendezvény kapcsán elmondta, a képzés egyfajta felkészülés a május 17–19. közötti Transylvanian BBQ Festivalra, amelynek az oltszemi Mikó-kastély udvara ad otthont. „Romániában először szervezünk ilyen felkészítőt, amely által felzárkózhatunk a szigorú elvárásokhoz kötött amerikai hivatalos barbecue rendszerhez. A résztvevőknek nagy segítséget nyújt egy ilyen képzés, ahol

a verseny legfontosabb módszereit és fortélyait sajátíthatják el a sütéstől a tálalásig.

Nagy kihívás a rendezvény megszervezése, amelyre már több nemzetközi csapat jelezte részvételi szándékát, így fontos, hogy a helyi csapatok is megfelelő tudással vágjanak neki.”

Az Európa-szerte ismert Marco Agostini séf abban bízik, hogy ez a verseny hozzájárul a régióban található gasztrokultúra színesebbé tételéhez. A képzés bárki számára nyitott, szakmabelieknek és amatőröknek is. A részvétel regisztrációhoz kötött, a jelentkezési feltételek és az oktatás programja elérhető a bbqfestival.ro honlapon.

{A}