Visszavarrták Vásárhelyen egy férfinek a leszakadt karját

Antal Erika 2019. április 08., 20:09

Mentőhelikopterrel vittek Marosvásárhelyre egy férfit, akinek egy baleset következtében leszakadt a karja. A végtagot végül visszavarrták, több szakorvos összehangolt munkája nyomán. A műtét hat órán át tartott, amit egy kétórás – ortopéd, plasztikai és szívsebész – orvosi tanácskozás előzött meg.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Egy magaslatról zuhant le vasárnap egy 61 éves férfi, aminek következében elveszítette a jobb karját. A végtagot azonban sikerült olyan állapotban megőrizni, hogy azt a Dorin Dorobanțu plasztikai sebész főorvos által vezetett csapat vissza tudta helyezni, és a vérkeringést újból elindítani. A beteget továbbra is orvoscsoport figyeli, hogy az életfunkciói megfelelően működjenek, illetve hogy szükség esetén segítséget nyújthassanak neki.

Marosvásárhelyen ez már a második karvisszavarrás, három évvel ezelőtt egy 22 éves férfin hajtott végre hasonló műtétet Dorin Dorobanțu és csapata.

Ugyanaznap ugyanaz a csapat műtötte vissza egy tízéves gyermeknek a jobb kezén az ötödik ujját, amely egy ló harapása következtében szakadt le. A gyermek jól van, jelenleg a gyerekgyógyászaton ápolják.

{A}