Már gyerekek is vannak, utolsó száz méteren a Waldorf-iskola indítása

Kovács Eszter 2019. április 09., 09:06

Tizenkét iskolakezdőt már beírattak az ősztől Lengyelfalván induló Waldorf-osztályba. Az udvarhelyi Waldorf-kezdeményezés révén, a felsőboldogfalvi általános iskola égisze alatt előkészítő osztály indul a lengyelfalvi iskolaépületben. Ám mint minden kezdet, ez sem volt zökkenőmentes.

Tüntetniük kellett a községháza előtt, de elérték céljukat. Ősztől minden jel szerint elindul a lengyelfalvi Waldorf-iskola. Archív Fotó: Barabás Ákos

Noha még csak az iratkozás első köre járt le, már tizenkét kisgyermeket írattak be az induló osztályba, illetve további, legalább hat család jelezte, hogy a lengyelfalvi Waldorf-osztályba íratná be gyermekét – újságolta Bodnár Róbert, a székelyudvarhelyi kezdeményező csoport tagja.

„A meglévő csapatból sokan Lengyelfalván élő fiatal családok, mások udvarhelyiek, de olyan is van, aki a térségből vagy külföldről költözött haza, és a visszatérésben a Waldorf-iskola indulása is szerepet játszott” – magyarázta.

Az engedélyeztetési folyamat utolsó száz méterén tartanak a szülők, hátravan még az iskolaépület tatarozása.

A lengyelfalvi ingatlan meglehetősen jó állapotban van, tavalyelőttig még oktatás zajlott a termekben.

{A}

Ám csak kisebb csörte árán sikerült a szülői csoportnak elérnie, hogy az épületet a Waldorf-kezdeményezés rendelkezésére bocsássa a felsőboldogfalvi képviselő-testület: egy hónapja tüntetést rendeztek a boldogfalvi községháza előtt, hogy a település vezetősége változtassa meg korábbi döntését, amelyben nem támogatták az iskolaindítást. Akkor sikerrel jártak a szülők és a Waldorf-kezdeményezés pártfogói, úgyhogy „innen már elvileg nem lesz akadálya a projektnek” – jegyezte meg Bodnár Róbert. Felhívta ugyanakkor a figyelmet,

még be lehet iratkozni,

a további részletekért a kezdeményezők Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Újdonság az is, hogy a székelyudvarhelyi Kipi-Kopi Napközi Otthon mellett működő Waldorf-óvodában újabb csoport indul ősztől: a napközis mellett most egy rövid programos, azaz óvodai csoportba várják a jelentkezőket.

{K2}

{K1}