Újabb feljelentésbe torkollt az elmérgesedett rendőrverési ügy

Székelyhon 2019. április 07., 14:12

Fenyegetés és zsarolás miatt tettek feljelentést a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrségtől a januári hargitai rendőrbántalmazás vádlottja ellen, állítva, hogy az agresszor folyamatosan zaklatja és fenyegeti az egység rendőreit. P. A. megkeresésünkre nem kívánt reagálni az egység állításaira.

Kiálltak a helyi rendőrség alkalmazottai bántalmazott kollégájuk mellett. Újabb összefogást mutat a vasárnapi közleményük. Archív Fotó: Barabás Ákos

A székelyudvarhelyi helyi rendőrségnél sajnálattal vették tudomásul, hogy az utóbbi hónapokban olyan személyekkel alakultak ki konfliktusaik, akik „üzletemberként” úgy gondolták, őket különleges bánásmódban kellene részesíteni – olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott vasárnapi közleményben. Mint a szövegből kiderül, a Madarasi Hargitán történt januári verekedést követő időszakban „a bántalmazó és családtagjai minden eszközzel megpróbáltak nyomást gyakorolni a sértettre és családjára, hogy feljelentésüket vonják vissza”.

A vádlottat az incidens után harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték, aminek lejártával már szabadlábon védekezhet, hatósági felügyelet alatt.

„A székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség arra számított, hogy az ügy mindenki számára tanulságos lesz, de sajnálattal kellett tudomásul vennünk, hogy a bántalmazó az elmúlt napokban egy másik munkatársunkat is halálosan megfenyegette, közben mindvégig fenyegették és zsarolták a helyi rendőrség vezetőjét is, hogy vegye rá bántalmazott munkatársát a feljelentés visszavonására” – olvasható a közleményben. A szöveg folytatásában kifejtik: „a fenyegetések során elhangzottak alapján a bántalmazónak és családtagjainak

nem titkolt céljuk az egység igazgatójának eltávolítása a pozíciójából, valamint a helyi rendőrség felszámolása, felszámoltatása”.

„Fenyegetéseik során nem rejtették véka alá, hogy céljuk elérése érdekében akár politikai kapcsolataikat is készen állnak felhasználni, készek akár helyi képviselők lefizetésére is, hogy azok a rendőrség megszüntetésének szükségességéről szavazzanak majd” – áll a helyi rendőrség közleményében.

{A}

A kommünikében ugyanakkor arra is kitérnek, hogy a helyi rendőrség igazgatója jó kapcsolatot ápolt a bántalmazóval és családtagjaival a január 19-én bekövetkezett incidens megtörténtéig, de „ezek után a család támadásba lendült minden irányból, látva, hogy az igazgató nem hajlandó törvényszegésre, nem hajlandó a munkatársa befolyásolására”. Az igazgató, azaz László Szabolcs érintett egy közös terület megvásárlásában a bántalmazó családtagjaival – tudtuk meg –, de az ebből származó esetleges haszonról is kész lemondani, hogy munkáját törvényes keretek között végezhesse.

„Mivel a kedélyek lecsendesedése helyett a hangulat elmérgesedését tapasztaltuk, az egyik munkatársunk legutóbbi megfenyegetése után feljelentést tettünk fenyegetés és zsarolás vádjával. Az illetékes hatóságok és az igazságszolgáltatás részéről olyan intézkedéseket és döntéseket remélünk, amelyek által a jövőben elkerülhetők lesznek a hasonló sajnálatos esetek” – summáz közleményében a helyi rendőrség.

A helyi rendőrség közleményével kapcsolatban megkerestük a hargitai bántalmazás vádlottját, de P. A. nem kívánt reagálni a székelyudvarhelyi egység állításaira.

{K1}

{K2}

{K3}

{K4}

{K5}