Két halálos áldozatot is követelt a héten a száraz növényzet égetése

Antal Erika 2019. április 05., 18:05

Elszenesedett holttestet találtak a tűzoltók, miután egy erdődubistei tarlótűzhöz riasztották őket péntek délután. A héten ez volt a második olyan eset Maros megyében, amikor emberéletet követelt a száraz növényzet égetése.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A Hodák községhez tartozó Erdődubiste településre péntek délután riasztották a 112-es sürgősségi hívószámon a katasztrófavédelmet, a bejelentés szerint tarlóégetés közben egy helyi személy égési sérüléseket szenvedett.

A Libánfalváról kiérkező tűzoltósági rohammentő-szolgálat szakemberei már csak egy elszenesedett holttestet találtak a helyszínen. Közben kivonultak a hodáki, illetve szászrégeni tűzoltók is, hogy eloltsák a lángra kapott száraz aljnövényzetet, megakadályozva, hogy a tűz átterjedjen a lakóházakra és melléképületekre.

Maros megyében hasonló tragédia történt a héten. Dicsőszentmártonban egy gazdaság tulajdonosa a száraz gaztól égetéssel próbált megszabadulni, a szél miatt azonban a lángok gyorsan továbbterjedtek, belobbantva a gazda ruháját. Mire a mentősök megérkeztek, már csak a halál beálltát tudták megállapítani.