Rangos díjat vehetett át a Székelyhon fotóriportere Budapesten

Fülöp-Székely Botond 2019. április 04., 21:03

Medvekrízis Székelyföldön című fotósorozatával nyert harmadik díjat a Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás természet és tudomány kategóriájában munkatársunk, Barabás Ákos.

Munkatársunk, Barabás Ákos Fotó: Péter Zoltán

„Nagyon sokan eljöttek az eseményre, és felemelő érzés volt azon fotósok előtt átvenni a díjat, akiket eddig csak a képeik által ismertem, és akiknek a munkája engem is inspirál. Kicsit izgultam és zavarban is voltam, de jóleső érzés volt átvenni a díjat” – fogalmazott Barabás Ákos a csütörtöki díjátadót követően.

Hozzátette,

az is megtisztelő volt számára, hogy a medvék kilövésének betiltásáról és az azóta kialakult helyzetről szóló fotósorozatát az elismert szakemberek pályamunkái mellé állították ki.

Barabás Ákos átveszi a harmadik helyezésért járó díjat Fotó: Péter Zoltán

Egyik fényképe pedig a rendezvény évente kiadott kötetének címlapján is látható.

A Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás a fotóriporteri szakma legnagyobb magyarországi seregszemléje, amelyre amatőr és hivatásos fotósok is jelentkezhetnek. Az alkotásokat több kategóriában küldhetik a pályázók, a magyar és más külföldi szakemberekből álló zsűri három díjat oszt ki minden témakörben. Idén 2462 pályamű közül választották ki a nyertes műveket.
A szervezők minden éveben egy kiállításon mutatják be a díjazott, illetve más, arra érdemes fényképeket.

{K1}

{K2}

{A}