Győzelemmel indította a rájátszást az Imperial Wet

Dobos László 2019. április 03., 21:29

Háromgólos diadalt aratott hazai pályán a Csíkszeredai Imperial Wet a teremlabdarúgó 1. Liga rájátszásának első mérkőzésén. Cosmin Gherman edző legénysége szerdán este 5–2-re nyert a Dunărea Călărași ellen az Erőss Zsolt Arénában.

Nagy lépést tett a döntőbe jutás felé az Imperial Wet Fotó: Gábos Albin

A rájátszás első fordulójában az Imperial Wet szabadnapos volt, az alapszakaszgyőztes csíki gárda csak a második fordulóban kapcsolódott be a play-offba. Nem volt telt ház szerdán este az Erőss Zsolt Arénában, de aki kilátogatott, nem bánta meg, színvonalas, gólokban gazdag mérkőzést láthatott.

{A}

Az első percekben a vendégek támadtak többet, az 1. percben lőttek egy kapufát, majd két percre rá az üres kapu mellé bombázták a labdát. Az Imperial Wet az első veszélyesebb támadásból meg is szerezte a vezetést, az 5. percben egy szögletrúgás-kombinációból Florin Matei lőtte a kapus lábai között a labdát a hálóba (1–0).

Fotó: Gábos Albin

A 11. percben egyenlítettek a vendégek, spanyol idegenlégiósuk, Galan volt a gólszerző, aki egy baloldali felfutást értékesített (1–1). Csak egy percig volt döntetlen az állás, a 12. percben Alvaro jobb külsővel a jobb kapufa tövébe helyezte a labdát (2–1).

Az első félidő végére a hazaiaknak kigyűlt a hat személyi hibájuk, Galan kisbüntetőjét azonban védte Victor Gonzales, a csíkiak kapusa.

Szünet után motiváltabb, harcosabb csíki gárda jött ki a pályára, és még egy fél perc sem telt, amikor Alvaro labdát szerzett a Dunărea kapuja előtt, és közelről a kapuba lőtte (3–1).

Ebben a periódusban szinte végig az Imperial Wet támadott, és ennek meg is lett az eredménye: a 33. percben Ovszjanyikov a kapus felett a hálóba emelve szerzett újabb gólt (4–1). A negyedik gól után a Călărași csapata kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a pályára, de a vészkapusos taktika nem jött be, Duque rögtön labdát szerzett, és az üres kapuba lőtte (5–1).

Fotó: Gábos Albin

A folytatásban a csíkiak okosan tartották a labdát, a vendégek pedig a vészkapusos taktikával próbálkoztak. A különbség lehetett volna nagyobb is, de a csíkiaktól Alavaro és Rakic kihagyott egy-egy kisbüntetőt.

Az utolsó percben sikerült a vendégeknek a szépítés, Tomescu közelről lőtte a labdát a felső léc alá (5–2).

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, I. csoport, 2. forduló:

Csíkszeredai Imperial Wet–Dunărea Călărași 5–2 (2–1)
Gólszerzők: Florin Matei (6. perc), Alvaro De Luis (13. és 21.), Gyenisz Ovszjanyikov, (33.) és Mario Velasco Duque (33.), illetve Alberto Yanez Galan (11.) és George Tomescu (40.).
Játékvezetők: Vlad Ciobanu (Iași) és Marian Ivănescu (Bukarest). Megfigyelő: Petre Radu (Bukarest).
Imperial Wet: Lopez Victor Gonzales – Stefan Rakic, Gyenisz Ovszjanyikov, Mario Velasco Duque, Andre Luiz Nogueira. Cserék: Gică Dospinescu (kapus), Cristian Matei, Bogdan Covaci, Szőcs László, Florin Matei, Dimitro Bondar, Alvaro De Luis Yubero, Tankó Levente, Marian Porea. Vezetőedző: Cosmin Gherman.
Dunărea Călărași: Igor Garcia – Cesar Riberiro, Marian Șotârcă, Alberto Yanez Galan, Marian Plugaru. Cserék: Andrei Moldoveanu (kapus), Gelu Nițu, Rodrigo Coelho, Thiago Monteiro, George Tomescu, Robert Varlan, Paulo Pinto, Ionuț Movileanu. Vezetőedző: Marian Șotârcă.

A csoport korábbi mérkőzésén: Dunărea Călărași–Temesvári Informatica 3–1.

{S1}

A következő fordulóban (április 9., kedd) az Imperial Wet Temesváron vendégszerepel.