Távolodik a dobogótól az FK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2019. április 03., 19:52

Kiegyenlített, jól tartotta magát. A második játékrészben megvoltak a lehetőségek a pontszerzésre. Ezekkel nem élt, az ellenlábas büntetett.

A szerencse is elpártolt az FK-tól Fotó: Barabás Ákos

Három nap leforgása alatt a második mérkőzését játszotta a Futsal Klub Székelyudvarhely a teremlabdarúgó 1. Liga rájátszásában. Szerdán délután a II-es csoportban a Dévai Autobergamo otthonában lépett pályára a Jakab Zoltán által irányított gárda.

A három pont begyűjtése fontos lett volna, hogy még életben tartsa dobogós álmát – vagyis az első két hely valamelyikének elcsípését a csoportban.

{A}

A hazaiak elkapták a rajtot, már a 38. másodpercben megzörgették a hálót, Pânzaru egyéni akciója révén két védőt kicselezett, a kapussal szemben nem hibázott. A válasz gyorsan érkezett, Csoma szolgálta ki Hadnagyot egy remek labdával, közelről bepöccintette (1–1).

Akár az előnyt is megszerezhette volna az FK, az udvarhelyi gólszerző előtt volt a duplázás lehetősége. Igaz, hogy túloldalt nagy helyzetek maradtak ki, a kapufán csattant egy próbálkozás.

Fotó: Barabás Ákos

A 13. percben került előnybe újból a Hunyad megyei gárda, Tifán cselezte el magát, a labdaszerzésből leindítás lett, teljesen kipasszolták a védelmet, Tacotnak az üres kapuba kellett csak továbbítania a játékszert (2–1).

Az Autobergamo többet volt játékban, a vendégek jól zárták a területet, pár ízben akár egyenlíthettek volna, a pihenőig maradt az egygólos különbség.

A második félidőben folytatódott a remek ütemű játék. Mánya tíz másodperc alatt kétszer távoli bombával mozgatta meg a dévaiak kapusát, mindkétszer helyén volt a hálóőr. Aztán Bálint passzolt Szőcsnek, egy védő tisztázott a gólvonalról.

Sokkal élénkebb volt az FK, többször veszélyeztetett, ezek viszont kimaradtak, nem jött össze az egyenlítés. A semmiből érkezett az Autobergamo harmadik találata, Obadă tízről szúrta rá, becsorgott. 3–1, a 32. perctől jöhetett az udvarhelyiek kapus nélküli játéka.

Fotó: Barabás Ákos

Nem jött be a húzás, gyorsan növelte előnyét a hazai gárda. Szécsi és Hadnagy előtt tisztázott Iancu, a bronzérmesek kapusa. A kegyelemdöfést a 37. percben kapta meg az FK, hosszú támadást követően Tacot lőtte a bal felsőbe, eldöntve a pontok sorsát.

A végeredmény csalóka, nem volt ekkora különbség a két együttes között, így az FK Székelyudvarhelynek majdnem elérhetetlen lett a kisdöntő. Legközelebb három hét múlva lépnek pályára.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, II-es csoport:

Dévai Autobergamo–Futsal Klub Székelyudvarhely 6–1 (2–1)
Gólszerzők: Adrian Pânzaru (1.), Sergiu Tacot (13., 37.), Cristian Obadă (32.), Letra Ferreira (33.), Biró Attila (39.), illetve Hadnagy István (2.).

{S1}