Hét Vasas-játékos a válogatottban

Zátyi Tibor 2019. április 03., 16:54

Románia női labdarúgó-válogatottja felkészülési mérkőzésekkel hangol a 2021-es Európa-bajnokság ősszel kezdődő selejtezőjére. A szövetségi kapitány három játékost hívott be a Székelyudvarhelyi Vasas Feminától, ám végül csak ketten csatlakoztak a kerethez.

Vlădulescu először kapott behívót a felnőtt válogatottba Fotó: Veres Nándor

Románia csütörtökön 18, illetve vasárnap 11 órától felkészülési meccset játszik Málta válogatottjával. A két együttes a 2021-es, angliai rendezésű Európa-bajnokság selejtezőjére hangol. A románok a H csoportban szerepelnek, ahol Svájc, Belgium, Horvátország és Litvánia lesz az ellenfél.

{A}

Az első selejtezőmeccset október 8-án játssza a csapat, a belgákat fogadja. Az Eb automatikus részvevője az angol válogatott, továbbá a kilenc csoportgyőztes mellett kijut még a legjobb három második helyezett. A maradék három helyért pedig a további hat csoportmásodik harcol.

A Székelyudvarhelyi Vasas Femina védelmének alappillére a vasárnap rendezett, Borgóprundi Heniu elleni meccs 22. percében csapattársával ütközött, és egy szerencsétlen mozdulatot követően megsérült, le is kellett cserélni. Mint utólag kiderült, bokatörést szenvedett, így számára véget ért a 2018–19-es szezon. Gerédnek amúgy tegnap kellett volna két csapattársával, Mădălina Marinescuval és Ana Vlădulescuval csatlakoznia Mogoșoaián a román válogatott keretéhez.

Marinescu szolgálataira ezúttal is számít Mirel Albon szövetségi kapitány Fotó: Veres Nándor

Az U16-os válogatottnál is gyülekezőt fújtak, április 5–13. között ugyancsak Mogoșoaián edzőtáboroznak.

A Vasas Feminától öten kaptak behívót: Mitri Rita, Orbán Aranka, Tóth Györgyi, Szász Brigitta és Balázs Viktória.

A Vasas Femina elnökétől, László Bélától megtudtuk, hogy a csapat másik sérült belső védője, Kis Anita felépülőben van, már elkezdte az edzéseket, és reményeik szerint pályára léphet majd az április 14-én rendezendő, Bukaresti Fair Play elleni hazai bajnokin.

A Román Kupáról is közölt információkat az elnök. Idén megint más lebonyolítást alkalmaznak.

Tervbe volt, hogy tavalyhoz hasonlóan az elődöntőket ismét egy helyszínen rendezzék, a Galaci Universitatea vezetősége ezt nem fogadta el. Így az április 17-ei közgyűlésen fogják kisorsolni az elődöntők párosításait, nem lesz kiemelt, mind a négy csapat egy urnába kerül, továbbá a házigazdát is sorsolás útján választják ki. Így a Vasas Femina bárkit kaphat a Galaci Universitatea, a Kisbecskereki Fortuna és a Kolozsvári Olimpa közül.

A román női labdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Andreea Părăluță (Levante UD), Sara Câmpean (Kolozsvári Olimpia).
Hátvédek: Olivia Oprea (Zaragoza CFF), Teodora Meluță (Kolozsvári Olimpia), Ficzay Mária (Diósgyőri VTK), Gődér Brigitta (Győri ETO FC).
Középpályások: Ioana Bortan, Ioana Bălăceanu, Roxana Mirea és Beatrice Tărășilă (Kolozsvári Olimpia), Ana Vlădulescu és Mădălina Marinescu (Székelyudvarhelyi Vasas Femina), Ștefania Vătafu (Anderlecht), Andreea Voicu (Apollon Ladies), Herczeg Andrea (Kungsbacka DFF), Bianca Sandu (Diósgyőri VTK).
Támadók: Bianca Ienovan (Kisbecskereki Fortuna), Florentina Olar (Fortuna Hjorring), Cosmina Dușa (Konak Belediyespor).