A kupagyőztest fogadja az Imperial, idegenben az FK

Dobos László 2019. április 03., 11:59

Az idény egyik legfontosabb mérkőzése vár a Csíkszeredai Imperial Wet együttesére az Erőss Zsolt Arénában. Cosmin Gherman legénysége a felsőházi rájátszásban a pár hete Román Kupát nyert Dunărea Călărași gárdáját fogadja. Az FK Székelyudvarhely a Dévai Autobergamo vendége lesz.

Az alapszakaszban két szoros meccset vívott egymással az Imperial és a Dunărea. Archív Fotó: Gábos Albin

A román teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszát követően a legjobb hat együttes elkezdte a rájátszást. A két székelyföldi gárda, a Csíkszeredai Imperial Wet és a Futsal Klub Székelyudvarhely elkerülte egymást, előbbi megnyerte az alapszakaszt, így három pontot vitt tovább, míg utóbbi a hatodik pozícióban zárt, így nulla egységgel vágott neki a play-offnak.

Az I. csoportban már lejátszották az első mérkőzést, a Dunărea Călărași 3–1-re verte a Temesvári Informaticát. Az Imperial Wet szerdán 18.30-kor kapcsolódik be, az Erőss Zsolt Arénában fogadja Călărași csapatát.

A két együttes az alapszakaszban kétszer játszott egymás ellen, mindkét találkozón hazai siker született, szeptemberben a Dunărea 6–5-re győzött, decemberben pedig az Imperial Wet nyert 4–2-re.

{A}

Cosmin Gherman, az Imperial Wet vezetőedzője: „Mostantól számunkra minden mérkőzés egy döntő, amelyen kötelező a győzelem. A friss kupagyőztest fogadjuk, de bízom a fiúkban, a befektetett munkában, és hiszem, hogy képesek vagyunk győzni. Szeretnénk megismételni a Déva elleni hazai meccsen mutatott játékot, és levonni a tanulságot az Udvarhely elleni mérkőzés hibáiból. Călărași egy nagyon erős, tapasztalt játékosokból álló, fegyelmezetten játszó gárda, egyáltalán nem lesz könnyű találkozó.

Megnyertük az alapszakaszt, és szeretnénk bebizonyítani, hogy ez nem volt véletlen. Célunk a bajnokság megnyerése. A keret minden tagja egészséges, és eltiltottunk sincs.”

{K1}

Az FK Székelyudvarhely is győzelmi kényszerben van, hiszen az első fordulóban hazai pályán 5–2-re alulmaradt a Galaci Uniteddal szemben. Jakab Zoltán legénységére viszont nem vár könnyű feladat, szerdán 18 órától a Dévai Autobergamo otthonában vendégszerepelnek. Mivel Déva egy pontot hozott magával az alapszakaszból, nagy téttel bír a szerdai találkozó. FK-siker esetén az udvarhelyi csapat továbbra is harcolhat a dobogóért, ha viszont kikap, tetemes hátrányba kerül.

Az FK-nak sem lesz könnyű dolga Déván. Archív Fotó: Barabás Ákos

A mérkőzéseket a tervek szerint élőben közvetíti a Futsal Romania Youtube- és Facebook-csatornája.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, szerdai találkozók

I-es csoport: Csíkszeredai Imperial Wet–Dunărea Călărași (18.30).

{S1}

II-es csoport: Dévai Autobergamo–Futsal Klub Székelyudvarhely (18.00).

{S2}