Vereséggel indult FK-rájátszás

Józsa Csongor 2019. március 31., 19:55

Küzdött a székelyudvarhelyi teremlabdarúgó-csapat, a végjátékban felcsillant a pontszerzés reménye. A tavalyi döntős gyorsan lezárta a mérkőzést.

Mindkét fél alaposan odatette magát Fotó: Barabás Ákos

A teremlabdarúgó 1. Liga rájátszásának első meccsét Székelyudvarhelyen rendezték. Vasárnap délután mintegy négyszázan voltak kíváncsiak a helyi Futsal Klub és a Galaci United párharcára. Amíg az ezüstérmes három ponttal érkezett a play-offba, addig a házigazda nulla egységet hozott a bajnokság második felére.

{A}

A Grigoraș – Miklós, Szécsi, Mánya, Csoma kezdősorral állt fel a sárga-kék gárda, az összecsapás során még pályára lépett Hegyi – Hadnagy, Kedei, Gálfi, Tifán, Bálint.

Grigoraș parádéval indult a találkozó, az FK kapusa az első három percben három nagy védést mutatott be. A kezdeti United-rohamokat kiegyensúlyozott játék követte. Mánya távoli bombáját ütötte ki a Duna partiak brazil hálóőre.

Fotó: Barabás Ákos

Felváltva alakították ki a lehetőségeket a felek, mindig helyén volt egy védő, vagy a kapus. A 14. percben Bálint önfeláldozó mozdulata kellett, a fiatal játékos a gólvonalról mentett – kisebb ápolásra szorult a becsúszást követően ugyanis a kapufával ütközött.

A 17. percig maradt a 0–0. Galaci labdaszerzést követően Crăciun lódult meg, két udvarhelyi szorításában még be tudta adni a kapu torkánál lévő társának, Kailon bepöckölte (0–1).

A hátrányban lévő FK rögtön váltott: mezőnyjátékosra cserélte kapusát. Csoma előtt ott volt a lehetőség az egyenlítésre, az utolsó pillanatban tisztáztak a védők.

A második felvonás Mánya-csellel rajtolt, könnyed mozdulattal csapta be ellenfelét, az oldalvonalhoz közelről, kissé kiszorított szituációból lőtte rá, mellé zúgott a labda.

Fotó: Barabás Ákos

Ellentámadásból növelte előnyét a Galaci United, Mánya maradt a parketten, a játékvezető nem látott szabálytalanságot, Lașcu csapott le a játékszerre, a ziccert nem hibázta el, elgurította Grigoraș mellett (0–2).

Két ordító gólhelyzetet bombázott fölé a vendégcsapat – akár le is zárhatta volt a mérkőzést.

A 27. perctől ismét a kapus nélküli játékot húzta elé az FK. „Gyere, gyere! Kell reszkírozni!” – hangzott el Jakab Zoltán utasítása a kispadról.

Két udvarhelyi lehetőség nagyon gyorsan kialakult, a harmadik már találatot jelentett: Csoma szúrta rá, a takarásban lévő kapus tehetetlen volt, a hálóban kötött ki a labda (1–2).

Fotó: Barabás Ákos

Araujo pillanatok alatt visszaállította a kétgólos különbséget. Aztán ugyanő változtatta 1–4-re az állást a 30. minutumban.

Nem dobta be a törülközőt az FK, a 36. percben jött össze, hogy teljesen tisztára játsszák a félkörnél Szécsit, a csapatkapitány a bal alsóba lőtte: 2–4, megcsillant a remény a pontszerzésre.

A 39. minutumban ez szertefoszlott, Csoma lábáról vették le a labdát, az üres kapuba pedig bepasszolták.

Az FK Székelyudvarhely küzdött, a tapasztalt United kihasználta a lehetőségeket, így folytatja az útját, hogy ott legyen idén is a döntőben. Sok pihenője nem lesz a kék-sárgáknak, április 3-án, szerdán 18 órától a második fordulóban a Dévai Autobergamónál lépnek pályára.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, II-es csoport, 1. forduló:

Futsal Klub Székelyudvarhely–Galaci United 2–5 (0–1)
Gólszerzők: Csoma Alpár (28.), Szécsi Barna (36.), illetve Borges Kailon (17.), Andrian Lașcu (24.).Daniel Araujo (29., 30.), Andrei Crăciun (39.).

A II-es csoport állása:

1. Galaci United 6 pont
2. Dévai Autobergamo 1
3. FK Székelyudvarhely 0.