Hatodik helyen végzett a Sapientia hokicsapata

Dobos László 2019. március 31., 15:32

Befejeződött a román felnőtt férfi jégkorongbajnokság alsóházi rájátszása, amelyen egyetlen székelyföldi együttes, a Sapientia csapata volt érdekelt. A székely fiatalokból álló gárda a hatodik helyet szerezte meg a hétcsapatos bajnokságban.

A Sapientia játékosainak célja a tapasztalatszerzés Fotó: Tamarjan Róbert

Csíkkarcfalván, a Felcsíki Májégpályán zárult hétvégén a román felnőtt férfi jégkorongbajnokság alsóházi rájátszása, az utolsó két összecsapáson a székelyföldi és a bukaresti egyetemisták csapata lépett pályára. A sok kiállítással tarkított mérkőzések első találkozóján a Sapientia, a másodikon pedig a Sportul győzött.

Fotó: Facebook/Sapientia U23

Román felnőtt férfi jégkorongbajnokság, alsóházi rájátszás (az 5-7. helyekért):

Sapientia–Bukaresti Sportul Studențesc 8–3 (3–1, 2–0, 3–2), gólszerzők: György Rajmond 2, Ilyés Tamás, Részegh Zsolt András, Albert Adrián, Baróti Balázs, Gecse Olivér és Simon Roland, illetve Leonard Pascaru 3; Sapientia–Sportul Studențesc 5–6 (3–0, 1–2, 1–4), gólszerzők: Részegh Zsolt András 2, Tódor Csaba, Simon Roland és György Rajmond, illetve Daniel Tănase 3, Leonard Pascaru 2 és Kovács Norbert.
Korábbi eredmények:

Bukaresti Steaua–Bukaresti Sportul Studențesc 12–1 és 18–3, illetve Steaua–Sapientia 5–2 és 4–3 (hosszabbítás után).
Az alsóházi rájátszás végeredménye: 5. Steaua 12 pont, 6. Sapientia 4 pont, 7. Sportul Studențesc 3 pont.
A Brassói Corona, a Galaci CSM, a címvédő Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK bejutott a legjobb négy közé, a kieséses szakasz az Erste Liga döntőjének befejezése után folytatódik.

{A}