Keretgondokkal küzd a Sepsi OSK

Sánta Imre 2019. március 29., 20:20

A hétvégén folytatódnak a válogatott mérkőzései miatt két hétig szünetelő labdarúgó 1. Liga küzdelmei. A felsőházi rájátszás 3. fordulójában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK hétfőn este hazai pályán fogadja a konstancai FC Viitorul együttesét.

Legutóbb gól nélküli döntetlent játszott egymással a Sepsi OSK és a Viitorul Fotó: Beliczay László

Az alapszakaszban a háromszékiek idegenben 3–2 arányban győzni tudtak Gheorghe Hagi csapata ellen, a visszavágón viszont csak egy gól nélküli döntetlenre futotta erejükből.

A piros-fehéreknek a felsőházi rájátszás első két mérkőzésén még nem sikerült pontot szerezniük, a Kolozsvári CFR-rel és a Craiovai Universitateával szemben is alulmaradtak.

Az FC Viitorul viszont az utóbbi időben javuló formát mutatott, és ennek megfelelően Bukarestben legyőzte az FCSB együttesét, de a következő fordulóban a bajnoki címvédő és jelenlegi listavezető kolozsváriakkal már ők sem bírtak.

Fotó: Beliczay László

A hétfői mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője elsősorban a csapatot sújtó sérüléshullámra mutatott rá, azonban a szakember abban bízik, hogy a hiányzók helyett pályára lépő játékosok teljesíteni fogják a rájuk bízott feladatot.

A háromszékiek trénere szerint nehéz odaérni a dobogóra, hiszen az első három helyezett már meglépett,

de a negyedik hely elérését reális célkitűzésnek tekinti.

Fotó: Beliczay László

„Az elmúlt két hétben nem játszottunk tétmeccset, de folytattuk a felkészülést a soron következő mérkőzésekre azokkal a játékosokkal, akik rendelkezésre álltak. Ugyanis négyen válogatott kerettagokként elutaztak, és nem edzhettek velünk, további három játékosunk pedig sérüléssel bajlódott.

Sajnos Szimonovszki és Omar nem épült fel, és valószínűleg ebben a bajnokságban már nem is fognak pályára lépni.

Fotó: Sánta Imre

Sato és legújabban Vașvari is egészségügyi gondokkal küzdenek, de bízom abban, hogy a Viitorul elleni meccs napján rájuk már számíthatunk. Számbelileg nem túl bő a keretünk, ezért mindenkire szükségünk lenne, de a jelenleg bevethető kerettagokban is teljes mértékben megbízok.

Egy nagyon jó csapattal kell megküzdenünk, azonban mi is fel tudunk nőni a szintjükre, ezt az alapszakaszban már bebizonyítottuk.

Ha sikerül legyőznünk őket, akkor minden esélyünk meglesz arra, hogy a továbbiakban is megküzdjünk a negyedik helyért” – nyilatkozta Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Fotó: Sánta Imre

Igor Jovanović, a piros-fehérek német állampolgársággal rendelkező horvát származású védője szerint a csapat képes az előző két mérkőzésen mutatott játéknál jobban teljesíteni, és felkészülten várják az FC Viitorul elleni összecsapást, amelyen nem lehet más céljuk, mint a három pont megszerzése.

„Fontos számunkra ez a meccs már csak azért is, mert szeretnénk megmutatni, hogy a mezőny bármely csapatát képesek vagyunk legyőzni, és magasabb szinten játszani, mint ahogyan azt az előző két mérkőzésünkön tettük. Csak apró részleteken múlott, hogy nem sikerült többet elérnünk. Felkészültünk a Viitorul elleni küzdelemre, és a legjobbat fogjuk nyújtani annak érdekében, hogy legyőzzük őket” – fogalmazott a piros-fehérek középhátvédje.

A hétfőn 20.30-kor kezdődő mérkőzést a Digi Sport 1, a Telekom Sport 1 és Look Sport televíziós csatornák élőben közvetítik.

Bukarestben rendezik a forduló rangadóját

A felsőház harmadik fordulójának rangadóját vasárnap Bukarestben rendezik, ahol a tabellán harmadik helyen álló FCSB a második Craiovát fogadja, a két csapat között egy pont a különbség. Az éllovas Kolozsvári CFR szombaton hazai pályán az Astra Giurgiu ellen játszik, míg a forduló hétfőn Sepsiszentgyörgyön zárul, a Sepsi OSK–Viitorul mérkőzéssel.

Labdarúgás, 1. Liga, rájátszás, 3. forduló, felsőház:
Kolozsvári CFR–Astra Giurgiu – szombaton 21.30-tól,
Bukaresti FCSB–CSU Craiova – vasárnap 20.30-tól,
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Viitorul – hétfőn 20.30-tól.

Alsóház, 3. forduló:
Bukaresti Dinamo–Nagyszebeni Hermannstadt – pénteken 20.30-tól,
Concordia Chiajna–FC Voluntari – vasárnap 15 órától,
Jászvásári Poli–Medgyesi Gaz Metan – vasárnap 17.30-tól,
FC Botoșani–Dunărea Călărași – hétfőn 17.30-tól.