Korszerűsítik két Maros megyei kórház szennyvízrendszerét

Antal Erika 2019. március 29., 10:00

Hat és fél millió lejes beruházásról döntött a Maros megyei önkormányzat. A testület megszavazta, hogy korszerűsíti a dicsőszentmártoni Gheorghe Marinescu Kórház szennyvízhálózatát, valamint a Maros megyei klinikai kórház szennyvíztisztító szennyvíztisztító állomását.

A kórházak szennyvízhálózatára ráfér már egy csere – erről határozott ma a megyei tanács testülete Fotó: Haáz Vince

A megyei önkormányzat képviselői jóváhagyták a Dicsőszentmártoni Gheorghe Marinescu Kórházra vonatkozó beruházás műszaki és gazdasági dokumentációját, valamint a műszaki és gazdasági mutatókat. A csatornahálózat megérett a cserére, hiszen már közel száz éves. A legutóbbi bővítést 2004-ben végezték rajta, amikor összekapcsolták a városi csatornahálózattal, illetve egy új vezetéket és egy szivattyútelepet is építettek még hozzá.

A most jóváhagyott munkálat, a teljes csere 4,6 millió lejbe fog kerülni.

{A}

A projekt keretében nem csak a vezetékeket cserélik ki, de új szennyvíz előkezelőt, elkülönítőt és szűrő egységeket is építenek, úgy ahogy azt az európai környezetvédelmi előírások megkövetelik. 

A Maros Megyei Klinikai Kórház esetében egy szennyvíztisztító állomás építéséről született döntés. Ennek a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését fogadta el a tanács. A beruházás becsült értéke 1,9 millió lej.