A 35 éves gyergyószentmiklósi színházat ünneplik

Gergely Imre 2019. március 28., 14:04

Öt előadással és egy koncerttel várja a nézőket a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház az idei miniévadán. Április 3–5. között színpadra kerül a társulat csaknem teljes idei repertoárja.

Újra látható lesz a Figura egyik legtöbbet játszott előadása, a Kövekkel a zsebében is Fotó: Pethő Melánia

Intenzív három nap lesz ez a Figura Stúdió Színháznál, ahol nem csak a laikus nézők számára kínálnak élményt, hanem színházi szakma neves személyiségei, kritikusok is jelezték, hogy ott szeretnének lenni az eseményen.

Budapesttől, Bukarestig komoly érdeklődés van a FiguraFeszt iránt.

„Figyelnek ránk és ez jó” – fogalmaz Albu István igazgató. 

Érdemes időben bérletet, illetve jegyeket váltani, hiszen többnyire stúdió-előadások lesznek műsoron, amelyek kisszámú közönség számára lesznek láthatók. Április 5-én a 35 éves színházi születésnap megünneplésére is lesz alkalom. A Figura társulat még amatőr színházként 35 éve alakult meg, és később vált hivatalos intézménnyé. „Sosem az intézményesített forma a fontos, hanem az eszmei létezés, és ez 35 éves” – mondja Albu István, megjegyezve, hogy érdemes belegondolni: lényegében csoda, hogy létszik, működik már 35 éve a Figura, amely egyben a megye első, azaz legrégebben fennálló színháza is.

{A}

A pénteken, április 5-én 18 órától kezdődő A vágy villamosa című előadásra és a közös ünneplésre hívnak mindenkit, aki a 35 év alatt részese volt a színház létezésének, akár a színpadon, akár bármilyen más munkát végzett a társulat keretében. Kérik ugyanakkor az érintetteket, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék, a Figuránál a helyek biztosítása érdekében.

A FiguraFeszt a No Sugar együttes koncertjével zárul, amelyre a belépéshez a Figura egyik (bármikori) előadására szóló belépőjegyét kell felmutatni.

A FiguraFeszt programja:

Április 3., szerda, 19.óra: A. P. Csehov: Három nővér. Rendező: Albu István
Április 4., csütörtök, 17 óra: Marie Jones: Kövekkel a zsebében. Rendező: Csuja László
Április 4., csütörtök, 20 óra: Marius Mayenburg: Mártírok. Rendező: Keresztes Attila
Április 5., péntek, 16 óra: Kubiszyn Viktor műve alapján: Drognapló (Fodor Alain Leonard egyéni előadása) Rendező: Faragó Zénó
Április 5., péntek, 18 óra: Tennessee Williams: A vágy villamosa. Rendező: Nagy Botond
Április 5., péntek, 21.30: NO SUGAR koncert