Adománygyűjtés a kőrispataki medvetámadásban árván maradt gyerekek életkörülményeinek jobbá tételéért

Székelyhon 2019. március 27., 20:14

Két gyerek maradt árván a pénteki kőrispataki medvetámadást követően. Megsegítésükre széleskörű adománygyűjtést szerveztek, hogy megfelelő életkörülményeket lehessen biztosítani számukra.

Segítségre van szüksége a Kőrispatakon árván maradt gyerekeknek Fotó: Barabás Ákos

Mint a közleményben olvasható, a kőrispataki árván maradt fiatalok lakhatási körülményei messze elmaradnak az elvárásoktól.

Egyszobás lakásukba befúj a szél, nincs benne fürdőszoba, nincsenek körülmények ahhoz, hogy nyugodtan tudjanak tanulni, játszani.

„Nekünk most segítenünk kell rajtuk” – hívja fel a figyelmet a Hargita Megyéért Egyesület a Hargita megyei tanács sajtószolgálata által szerkesztőségünknek küldött közleményben.

{A}

A kilenc- és tizenkét éves kislány egyelőre a nagymamával marad, hiszen ott van az otthonuk, onnan járnak iskolába, ott vannak a barátaik, de a Hargita Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság is hamarosan döntést hoz, hogy ki nevelje őket a továbbiakban.

{K3}

Támogatásra van szükségük, hogy megfelelő lakhatási körülményeik legyenek, valamint abban, hogy eljussanak kirándulásokra, táborokba, lehetőségük legyen a tanulásra, fejlődésre.

Mint a közleményben írják, adományokat továbbra is várnak a már megnyitott, Hargita Megyéért Egyesület számlájára:

Hargita Megyéért Egyesület

RO 79 BRDE 210 SV 065 425 42100

RO 79 BRDE 210 SV 041 495 52100

BRD – Groupe Société Générale, csíkszeredai kirendeltség

{K2}

{K1}