Gázvezeték épül, csőtörést javítottak Gyergyószentmiklóson

Gergely Imre 2019. március 28., 22:04

Egy hónap múlva már gáz lesz abban a vezetékben, amelyet kedden kezdtek lefektetni a gyergyószentmiklósi Márton Áron utcában. A most zajló munkálat annak a folytatása, amit a Rákóczi Ferenc és Márton Áron utca lakói igénylésére az elmúlt évben kezdtek el.

Gyergyószentmiklóson a Rákóczi Ferenc utca felújítása már 2017-ben elkezdődött, de tavaly leálltak a munkálatokkal, mivel

az utca lakói kérték a gázvezeték kiépítését.

{A}

Jelenleg a Tarisznyás Márton Múzeumtól a Szent Miklós templom irányába zajlik az árokásás és a vezeték földbe helyezése. Amint ez megvalósul, minden kérelmező lakó kapujáig eljut a vezeték, következhet a háztartások rácsatlakozása.

Nehéz lesz a közlekedés a következő hetekben a Márton Áron utcában is

A beruházás során 1050 méter fővezeték épül, a beruházás költségeit a kérelmezők, 55 család és jogi személy állják.

A munkálatok azonban nem csak az ott élőket érintik, hiszen mostantól legalább három hétig forgalomkorlátozásokra kell számítani a Márton Áron utcában. A gázvezetés lezárultával befejezik végre az útfelújítást is, amint Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere kérdésünkre elmondta, a terv az, hogy már idén tavasszal aszfaltburkolat kerüljön az útfelületre.

Ősz óta folyt a víz a járda alól. Most elapadt

Elapadt a forrás

A Kossuth Lajos-szobor előtt a vízvezetéket kellett javítani.

A járda alól már 2018 ősze óta folyamatosan bugyogott fel az ivóvíz, kis patakként folyva lefelé az útfelületen, a fagyosabb időszakokban jégpályává alakítva az érintett útszakaszt és a szobor előtti kis teret.

A szakemberek végül megtalálták a csőtörés helyét, kijavították a hibát, így a ,,forrás” elapadt, és következhet az útburkolat helyreállítása. Információink szerint erre még hetekig várni kell.