Önkéntes feladatokat is vállalnak a sapientiások a pápalátogatáskor

Székelyhon 2019. március 26., 14:08

Önkéntes tevékenységet is vállalnak a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának hallgatói és alkalmazottai Ferenc pápa csíksomlyói látogatásakor. Az egyetem ugyanakkor saját külön csoportot szervez a vallási eseményre.

Fotó: Gecse Noémi

A római katolikus egyházfő június elsejei látogatásakor a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának oktatói, hallgatói, valamint adminisztrációs személyzete közösen, egy csoportként szeretne részt venni az ünnepi eseményen.

„A Sapientia életében mindig fontos szerepet játszott a vallás. Ez abban is megmutatkozik, hogy az egyetem közössége minden évben részt vesz a csíksomlyói búcsún, valamint a végzős hallgatók a ballagás előtti napon elzarándokolnak a csíksomlyói kegytemplomba, hogy hálát adjanak a tanulmányaik sikeres befejezéséért. Ezek után természetes, hogy az egyetem csoportosan képviselteti magát egy olyan egyedi vallási eseményen, mint a Szentatya székelyföldi látogatása. Tudva, hogy az egyetem három helyszínen működik, minden jel arra utal, hogy népes lesz a Sapientia zászlóalja” – nyilatkozta Pap Levente, a Sapientia EMTE dékánhelyettese.

{A}

Hozzátette, azok a hallgatók, akik szeretnének csatlakozni az egyetem csoportjához, ezt egy jelentkezési lap kitöltésével jelezhetik március 27-ig a titkárságnak. Azt is elmondta, hogy az eseményen való részvétel forgatókönyve még nem végleges. Egyelőre annyit tudni, hogy

a gyülekezés az egyetem előtt lesz, majd onnan az ünnephez méltó körülmények között a sapientiás egyetemi szimbólumok kíséretében, közösen vonulnak ki a csíksomlyói nyeregbe, a pápai szentmise színhelyére.

Önkénteseket várnak

Felhívással fordulnak ugyanakkor az egyetem diákjaihoz és alkalmazottaihoz, hogy önkéntesként segítsék az esemény lebonyolítását. Jelentkezési szándékukat egy kérdőív kitöltésével jelezhetik a szervezőknek március 27-ig. A jelentkezési ívben meg kell határozni, hogy milyen feladatokat vállalnának, például a szektorok kialakításában és felügyeletében, illetve a lelki programok népszerűsítésében, valamint a technikai munkálatokban (vetítés, hangosítás) segíthetnek, vagy akár szolgálatot teljesíthetnek az információs pultoknál. A jelentkezés összesítése után továbbítják az adatokat a szervezőknek, akik ennek megfelelően osztják ki a feladatokat.

Boier Kinga
Vitos Zita