Seprés, portalanítás, hulladékgyűjtés: elkezdődött a tavaszi nagytakarítás

Barabás Hajnal 2019. március 26., 10:39

A hulladékgazdálkodó Eco-Csík Kft. huszonkét munkatársa fogott hozzá hétfőn Csíkszereda két övezetében a tavaszi nagytakarításhoz.

Fotó: Gábos Albin

Elsőként a Müller László utcában, valamint a Gyermeksétányon portalanított, sepert, szállította el a hulladékokat a takarítócsoport. Munkájukat egy kis és egy nagy kapacitású porszívógép segítette, illetve három hulladékszállító jármű.

{A}

Pál Tamás, a cég igazgatója elmondta, a korábbi években megszokott módon zajlik a városszépítés, ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy

Csíkszereda összes közterületét megtisztítják, azokat az övezeteket is, amelyek nem szerepelnek a közzétett ütemtervben.

Abban ugyanis csak azokat az utcákat sorolták fel, ahol forgalomkorlátozásra, útlezárásra lehet számítani.

Fotó: Gábos Albin

A nagytakarítást kedden a Pacsirta és a Suta sétányon, szerdán pedig a Nárcisz sétányon folytatják 13–20 óra között. A lakosokat arra kérik, a munkálatok ideje alatt ne parkoljanak ezekben az utcákban, ellenkező esetben az önkormányzat kénytelen lesz elszállíttatni járművüket, és azt csak fizetés ellenében szolgáltatják vissza.

Fotó: Gábos Albin

Az utcák portalanításával párhuzamosan lomtalanítási akció is zajlik, ebben az időszakban a hulladékgyűjtő pontok mellé helyezett lomokat ingyen szállítja el a vállalat.

{K1}