Idegenben ütötte ki a Brassói Coronát a GYHK

Gergely Imre 2019. március 25., 21:55

Önmagában véve nem bombameglepetés a Gyergyói HK győzelme a Brassói Corona otthonában, hiszen korábbi meccseken is meg tudják nehezíteni a kék-sárgák életét Gógáék. Azonban ilyen sima sikerre nem igazán lehetett számítani. 5–1-re nyert Brassóban a GYHK.

A GYHK győzelemmel, a Corona vereséggel zárta az alapszakaszt Fotó: Daniel Maximilian Milata

Mindkét együttes számára ez volt a román jégkorongbajnokság alapszakaszának zárómeccse, és tétje csak a házigazda Corona számára volt, hiszen siker esetén jó helyzetbe került volna ahhoz, hogy az első helyről jusson be az elődöntőbe.

Ez nem jött nekik össze, mert a gyergyóiak végig tudatos, szervezett játékot mutatva, és látványos gólokat lőve felülmúlták Mihályékat.

Az első harmadban Vorobjev találata volt az egyetlen, a második játékrész eleje pedig álomszerű volt a piros-fehérek számára. A másodedzői tisztségből a jégre visszatérő Donika, majd Benedek is betalált, aztán Vorobjev második találata következett, erre pedig Góga gólja tett még rá egy lapáttal.

A harmad végén Boriszenko szépített, és mint utóbb kiderült, ezzel beállította a végeredményt is,

a Corona minden igyekezete ellenére nem tudott közelebb férkőzni a GYHK-hoz.

Román jégkorongbajnokság:
Brassói Corona-Gyergyói Hoki Klub 1–5 (0–1, 1–4, 0–0),
gólszerzők Pavel Boriszenko (38.), illetve Pavel Vorobjev (7., 28.), Vitalij Donika (22.), Benedek Roland (28.), Góga Attila (37.).

Győzelmükkel a gyergyóiak, akik bármilyen eredmény esetén negyedik helyen végeztek volna, a Galaci CSM-nek szereztek örömet. Így a Duna-partiaknak elég lesz a Csíkszeredai Sportklubbal vívott két mérkőzésükön két pontot szerezniük, hogy alapszakaszgyőztesek legyenek. Ebben az esetben a GYHK lesz az ellenfelük a döntőbe jutásért, míg a másik ágon Brassó–Csíkszereda párharc lesz.

Ha kettőnél kevesebb pontot gyűjtenek a galaciak, akkor a Sportklubbal elődöntőnek, illetve Brassó és Gyergyószentmiklós egymással csatázik majd a döntőért.