Gazdasági vetélkedő: első és második díjat hoztak haza a gimisek és refisek

Kovács Eszter 2019. március 25., 17:37

Két dobogós hellyel tértek haza Kolozsvárról, a 11. Országos Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyről a székelyudvarhelyi diákok: a negyven beregisztrált és tizenhat döntőbe jutott csapat közül a gimisek első, a refisek pedig második díjat szereztek.

Második helyen végzett az Apetroae Lucas, Dávid Mihály és Pap László alkotta refis csapat Fotó: Lőrincz Edit

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kara által szervezett verseny több napon át tartott: a diákcsapatok a külvilágtól elzártan kellett megoldják a kiszabott feladatot.

„Valós cégek, valós gazdasági helyzetére kellett megoldási javaslatokat összeállítsanak a csapatok, úgy, hogy közben el sem hagyhatták a verseny helyszínét. Igazi erőpróba, megterhelő feladat volt” – magyarázta Lőrincz Edit, a Bazckamadarasi Kis Gergely Református Kollégium tanára, a refis csapat felkészítője. A versenyre összesen negyven csapat jelentkezett az ország minden régiójából, közülük 16-ot hívtak be a kolozsvári döntőre.

{A}

Vasárnap, a hétvége során készített munkák megvédése után elődöntő volt, majd a nagy döntőbe négy csapat jutott tovább. „Rendkívül büszkék vagyunk a diákjainkra, igazán összetett, nehéz feladaton vannak túl, és remekül teljesítettek”–- hangsúlyozta a pedagógus.

Évről-évre jobban teljesítenek a hasonló versenyeken a székelyudvarhelyi diákok, a Gimi és Refi „fej-fej mellett” haladnak

– tette hozzá Lőrincz Edit. „Az ilyen megmérettetésen már jelen vannak a fejvadászok, remek lehetőségekkel kecsegtetik a fiataljainkat, akik legtöbbször el is fogadják ezeket a felkéréseket. A mi feladatunk, a város feladata az lenne, hogy tudja hazacsábítani ezeket a tehetséges fiatalokat” – hangsúlyozta a pedagógus.