Legalább ezüstérmesek a gyergyói hokis lányok

Gergely Imre 2019. március 25., 15:15

Bukarestben játszott a Gyergyói Hoki Klub női jégkorongcsapata a hétvégén, két mérkőzésen csaptak össze a házigazda Triumf együttesével. Mindkettőn a gyergyószentmiklósi „kisrókák” győztek, ezzel bebiztosították, hogy a másodiknál rosszabb helyezést nem érhetnek el.

Már első évükben megelőzték a bukarestieket a gyergyói hokis lányok

Szombaton Sütő Örsi, Szopos (Koncsag) Katalin és Fehér Orsolya góljaival 3–2-re, vasárnap 6–1-re nyertek a GYHK-lányok. Itt Laczkó-Szabó Zsuzsanna és Fehér Nikolett 2–2 góllal, Szopos Katalin és Bende Júlia 1–1 góllal járult hozzá a sikerhez.

„Első évünkben már túlteljesítettük minden elvárásunkat és célunkat, és még nincs vége” – fogalmazott Laczkó Levente, a csapat vezetője.

{A}

Laczkó arra céloz, hogy a bajnokságból még két mérkőzésük hátra van, amelyeket a Csíkszeredai Sportklub lányaival kell megvívniuk. Még létezik esélyük arra is, hogy bajoki címet szerezzenek. Igaz, ehhez nemcsak, hogy nyerniük kell mindkét találkozón, de jelentős gólkülönbséget is el kellene érniük.

A jelenlegi rangsor: 1. Csíkszeredai Sportklub 21 pont, 2. Gyergyói Hoki Klub 15, 3. Bukaresti Triumf 12.

A gyergyószentmiklósi női jégkorongcsapat több mint 15 év után indult el újra a bajnokságban a 2018-2019-es idényben, és a tapasztalatszerzés volt az első számú cél. Ehhez képest szépen helytálltak, megelőzték a Bukaresti Triumf együttesét, és sikerült győzelmet elérniük a jóval tapasztaltabb, sokszoros bajnok csíkszeredai csapat ellen is.

A teljesítménynek köszönhetően nyolc GYHK-játékos került be a romániai válogatott keretébe.

Laczkó Andrea és Nadina Niciu kapusok, Szopos Katalin, György Eszter, Máthé Blanka, Antal Krisztina hátvédek, valamint Laczkó-Szabó Zsuzsanna és Elekes Ágnes csatárok lehetnek ott a hétfőn kezdődő világbajnokságon.

Április 1. és 7. között Brassóban zajlik a divízió 2/A értékcsoportú női világbajnokság, ahol a házigazda Románia ellenfelei Tajvan, Izland, Új-Zéland, Törökország és Horvátország csapatai lesznek.