Ilyen még nem volt: csíkszeredai úszóérem

Dobos László 2019. március 25., 13:55

Éremmel tértek haza a csíki úszók a Bákóban megrendezett országos bajnokságról. Erőss Nóra harmadik lett 200 méteres mellúszásban, a 14-15 évesek korosztályában. A sportolót Trandafir Norbert edző készítette fel.

Erőss Nóra és Trandafir Norbert edző a történelmi bronzéremmel Fotó: Facebook/Trandafir Norbert

A csíkszeredai úszósport eddigi legnagyobb sikerét érte el Erőss Nóra, a fiatal úszó két versenyszámban is döntőbe jutott a bákói bajnokságon. Csíkszeredai úszó először állhatott dobogóra országos bajnokságon, a 14 éves lány egy korosztályos bajnoki bronzéremmel tért haza. Ennél is értékesebb, hogy a felnőtt mezőnyben két úszónemben is döntős volt.

{A}

Erőss Nóra az 50 méteres hátúszásban a 22. helyen zárt, korosztályában pedig a 7. helyet szerezte meg. A 200 méteres vegyesúszásban 26. lett, korosztályában pedig a 13. helyen zárt.

A 200 méteres mellúszásban a felnőttek között hatodikként ért célba, eredményével pedig korosztályában bronzérmes lett.

A 100 méteres mellúszásban is rajthoz állt a döntőben, ahol nyolcadikként ért célba, korosztályában pedig a negyedik helyen zárt.

„A döntőben egy picivel gyengébb időt úszott Nóra, mint a selejtezőben, nagy volt a versenyizgalom, ennek tudható be, hogy nem sikerült a selejtezőben elért időeredményét megismételnie. Egyébként a selejtezőben úszott időeredményével a döntőben korosztályában a második lehetett volna, ennek ellenére nem vagyunk csalódottak, hiszen óriási fejlődésen ment át a sportoló az elmúlt időszakban.

Örülünk annak, hogy csíkszeredaiként elsőként szerzett bajnoki érmet”

– mondta el a versenyt követően Trandafir Norbert edző.

Egy másik Trandafir-tanítvány, Balog Henrietta is részt vett az országos döntőn, és bár nem ért el kimagasló eredményt, edzője elégedett volt teljesítményével. Balog minden versenyszámban pályafutása legjobb időeredményét úszta, és ezzel a középmezőnyben zárt.