Fekete hétvége a Hargita megyei utakon

Székelyhon 2019. március 25., 12:22

Egy súlyos, több személy sérülésével járó és két halálos kimenetelű baleset történt hétvégén Hargita megyében: Szécsenyben egy kiskorúkat szállító jármű borult árokba, Borzonton egy fiatal gyorshajtás miatt vesztette életét, Csíkszenttamásnál pedig kerékpárost gázoltak hal&

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Péntek este egy Gyergyószentmiklós irányába haladó nagybányai sofőr gázolt halálra az E578 jelzésű európai út csíkszenttamási szakaszán egy láthatósági mellény és fényvisszaverő elemek nélküli 60 éves kerékpárost.

{K1}

Egy nappal később, szombat este 22 óra 34 perckor egy tizenhat éves fiatal vezette jármű borult fel utasaival Csíkszereda szécsenyi övezetében – tájékoztatott a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság. A vizsgálatok szerint a 16 éves csíkszeredai K. B. B. irányította gépkocsi a város felé haladva az egyenetlen úton a túlzott sebesség miatt előbb kisodródott, végül felborult. A balesetben a „sofőr” és szintén kiskorú, 15–16 év közötti utasai mind megsérültek, a helyszínre riasztott mentőegységek ellátásra a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállították őket. Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezérigazgatója a Székelyhon érdeklődésére elmondta, a fiatalok – három fiú és két lány – különböző fej- és végtagsérüléseket, csonttöréseket szenvedtek.

{A}

Vasárnapra virradóan egy gyergyóalfalvi fiatal vesztette életét Borzontnál. A rendőrség tájékoztatása szerint a 18 éves T. K. L. a 13B jelzésű országúton Parajd felől alfalu irányába haladva – az eddigi vizsgálatok szerint gyorshajtás miatt – elvesztette uralmát az autója irányítása fölött, amely az úttestről lesodródva felborult és kigyulladt. A helyszínre sietett a gyergyószentmiklósi hivatásos tűzoltóság, a fiatal életét azonban nem lehetett megmenteni, már csak az elszenesedett holttestet tudták kiemelni a roncsok közül.