Csíki és udvarhelyi bravúr lánykézilabdában

Dobos László 2019. március 25., 12:20

Második középdöntős mérkőzésen győzni tudott a VSK Csíkszereda és a Székelyudvarhelyi SZKA-ISK együttese is az ifjúsági 3-as korosztályú csapatok női kézilabda-bajnokságában.

A piros-feketében pályára lépő csíki lányok gyors, kombinatív és eredményes kézilabdát játszottak Fotó: Pinti Attila

Egy héttel korábban, a középdöntő első mérkőzésén a csíki lányok 12 gólos vereséget szenvedtek a Chimia Rm. Vâlcea vendégeként, vasárnap viszont uralták a Craiova elleni mérkőzést, és magabiztos játékkal hétgólos győzelmet arattak.

{A}

A hazai csapat végig vezetett, az olténiai diáklányok az első félidő második felében 2 gólra megközelítették ugyan a VSK-t, de a folytatásban a hazai együttes akarata érvényesült. Taktikailag és technikailag is jobb volt a VSK, amely annak ellenére tudta érvényesíteni saját elképzeléseit,

hogy az ellenfél több játékosa egy fejjel magasabb, 15–20 kilóval súlyosabb volt.

Fotó: Pinti Attila

A Székelyudvarhelyi SZKA-ISK csapata drámai körülmények között, az utolsó másodpercben szerzett góllal nyert a Fogarasi ISK ellen. Sándor Aliz csapata az alapszakaszban kétszer is vereséget szenvedett a Brassó megyei gárdától. Kilenc másodperccel a mérkőzés vége előtt 

Sebők Harmat kapus hetest hárított, időkérés után pedig Gergely J. Nóra győztes gólt szerzett.

Középdöntő, 3. csoport, 2. forduló:

VSK Csíkszereda–Craiovai HC Universitatea FEFS 37–30 (19–14),
a hazai csapat gólszerzői Péter Eszter 11, Miklós Enikő, Erőss Katalin 5–5, Sándor Klementina, Süveg Eszter, Koós Klaudia 3–3, Iarca M. Tímea, Györgypál Zsanett 2–2, Szőke Orsolya, Simon N. Tamara, Antal Réka 1–1. Edzők: Erőss Levente, Léstyán István és Szabó Előd Zsolt.

Fotó: Pinti Attila

Székelyudvarhelyi SZKA-ISK–Fogarasi VSK 41–40 (19–20),
az SZKA-ISK gólszerzői Márton Kinga 10, Gergely Nóra J. 9, Miklós Flóra 7, Dénes Szidónia 6, Bíró Andrea 5, Jakob Vivienn 2, Márton Adél és Sándor Melinda 1–1. Edző: Sándor Aliz.

LPS Slatina–Chimia Rm. Vâlcea 25–29.

A csoport korábbi eredményei: Chimia–Csíkszereda 39–27, Craiova–Fogaras 45–41 és Slatina–Udvarhely 40–31.

A következő fordulóban (kedd, március 26.): Chimia–Udvarhely, Fogaras–Csíkszereda és Craiova–Slatina.