Fordulatos hajrát követően Udvarhelyen lett alapszakasz-győztes az Imperial Wet

Józsa Csongor 2019. március 24., 19:51

Küzdelmes, kiélezett, fordulatokban gazdag találkozót hozott a két székelyföldi élvonalbeli teremlabdarúgó-együttes mérkőzése. Nem adta olcsón a bőrét az FK az alapszakasz-győzelemre hajtó Imperial Wettel szemben.

Kemény csatát hozott a Hargita megyei rangadó Fotó: Veres Nándor

Vasárnap délután Hargita megyei párharccal zárult a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakasza. A városi sportcsarnokban a Futsal Klub Székelyudvarhely a Csíkszeredai Imperial Wet együttesét látta vendégül. Mintegy hétszáz néző volt kíváncsi az összecsapásra.

Amíg az udvarhelyiek számára csupán a presztízs volt a tét – hiszen elmozdulni már nem tudtak a hatodik helyről –,

addig a csíkszeredaiaknak a három pont hazavitele létfontosságú volt, hogy megtartsák a tabellán a vezető pozíciójukat.

Fotó: Veres Nándor

A találkozón elején a vendégek szövögették a támadásaikat, mégis a 3. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést: Szécsi tíz méterről elvégzett szabadrúgása a lábak között a bal alsóban kötött ki (1–0).

A meccs képe nem változott, sőt még erősebb lett az Imperial Wet szorítása, az FK jól állta a sarat, kétszer ellentámadással akár növelhette volna előnyét. A 10. percben Grigoraș mutatott be óriási védést, Rakics löketét hatástalanította.

Remekül zárta a kapu előtti területet a Jakab Zoltán által felkészített gárda, több lövést blokkoltak, átadásokat füleltek le, valamint a hálóőr is a helyén volt, amikor a bravúrra volt szükség.

Fotó: Veres Nándor

Hadnagy csípett el egy passzt a félpályánál a kapustól, megpróbálta átívelni, Lopez még épp elérte a labdát. Túloldalt Covaci sarokra tartó próbálkozását ütötte ki Grigoraș.

Nagyon akart, küzdött az FK, az első félidőt meg is nyerte.

A pihenőt követően ugyanazzal a forgatókönyvvel folytatták a felek, a csíkszeredai gárda építkezett, a székelyudvarhelyiek romboltak. A 22. percben öngóllal egyenlített az Imperial Wet, Miklós combján váltott irányt egy átadás, a kapust megtévesztve a hálóban kötött ki a játékszer (1–1).

Nem sokkal később Csoma vitte el két védő mellett, a kapus eszén már nem tudott túljárni. A 25. percben szépen kipasszolt támadást Szőcs László pöccintette be közelről, megfordította az állást a vendég együttes (1–2).

Fotó: Veres Nándor

Fl. Matei és Alvaro bombái következtek, amik épp, hogy elkerülték a kaput. A 29. percben húzta meg a kapus mezőnyjátékosra cserélését az FK. Hadnagy lábán volt az egyenlítés, a ziccert fölé lőtte. A labdatartást helyezte előtérbe a megyeszékhelyi csapat, egészen jól „ölte az időt”.

A 39. percben egyenlített az FK, teljesen tisztára játszották Hadnagyot, aki közelről bepöckölte (2–2). Huszonnégy másodpercig volt egál, Fl. Matei pillanatok alatt bevette a kaput, hétről lőtte a bal alsóba (2–3).

Fotó: Veres Nándor

A slusszpoén a végéről elmaradt, Szécsi tizenkettőről elvégzett szabadrúgása a kapufáról kifele pattant.

Remek párharcot játszott egymással a két székelyföldi gárda. Ott lesznek a folytatásnál, a Csíkszeredai Imperial Wet maximális, három, az FK Székelyudvarhely pedig nulla ponttal indítja a play-offot.

A két csoport összetétele még nem végleges, ugyanis a Galaci United–Dunărea Călărași mérkőzést hétfőn rendezik.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 18. forduló:
Futsal Klub Székelyudvarhely–Csíkszeredai Imperial Wet 2–3 (1–0)
Gólszerzők: Szécsi Barna (3.), Hadnagy István (39.), illetve Miklós Tamás (22., öngól), Szőcs László (25.), Florin Matei (39.)
FK: Grigoraș- Miklós, Csoma, Szécsi, Mánya. Játszott még Kedei, Hadnagy, Szőcs, Tifán, Gálfi.
Imperial Wet: Lopez – Alvaro, Cr. Matei, Covaci, Szőcs. Játszott még: Rakics, Fl, Matei. Bondar, Nogueira, Duque.

A játéknap további eredményei:
Temesvári Informatica–Gloria Buzău 5–3 (2–1)
Dévai Autobergamo–Jászvásári Poli 5–0 – meg nem jelenés
Bukovina Vicov–Kolozsvári Clujana 4–4 (1–2)
Galaci United–Dunărea Călărași – hétfőn 18 órától

{S1}