Legyőzték a Vásárhelyt, kikaptak Hagiéktól

Dobos László 2019. március 24., 12:33

Egy győzelem és egy vereség az FK Csíkszereda ifjúsági csapatainak hétvégi mérlege az Elit Liga alapszakaszának 12. fordulójában.

A kékben játszó Viitorul uralta a csíkiak elleni meccset Fotó: Pinti Attila

Két csapattal jutott be az U19-es korosztályú Elit Ligába az FK Csíkszereda, az egyik csapat a keleti-, a másik pedig a nyugati csoportban szerepel, és mindkét együttes hazai pályán játszott a hét végén.

A keleti csoportban az FK Csíkszereda II. csapata egy góllal kapott ki a Hagi Akadémia együttesétől. Albert István és Gál Ervin együttese fegyelmezetten játszott, volt pár helyzete is, de a játék képe alapján a vendégek győzelme megérdemelt. Ősszel a dobrudzsai gárda 10–0-ra győzte le a csíkiakat.

Az eredmény: FK Csíkszereda II.–Viitorul Ovidiu 0–1 (0–1). A következő fordulóban az FK II. Vasluiban vendégszerepel.

Fotó: Pinti Attila

A nyugati csoportban szereplő, Ilyés Róbert által felkészített együttes gól nélküli első félidőt követően háromszor is bevette a marosvásárhelyiek kapuját, így fontos három ponttal gazdagodtak, és a rangsor harmadik helyén állnak.

Az eredmény: FK Csíkszereda–Marosvásárhelyi Kiválósági Központ 3–0 (0–0), gólszerzők Bara Levente 2 és Barta Norbert. A következő fordulóban az Ilyés-csapat a csoportelső Kolozsvári U otthonában lép majd pályára.

Fotó: Pinti Attila

Az U17-es Elit Ligában szereplő FK Csíkszereda szabadnapos volt, Dusinszki Zoltán edző csapata a következő fordulóban Nagyváradra, a LPS Bihorul otthonába utazik.