Engedélyezik a kőrispataki férfit halálosan megsebesítő medve kilövését

Székelyhon 2019. március 23., 17:10

Ha a környezetvédelmi minisztérium megkapja a Hubertus Vadásztársaság kérését, engedélyezik annak a veszélyes medvének a kilövését, amely pénteken halálosan megsebesített egy 35 éves családapát.

Fotó: Veres Nándor

A Hubertus Vadásztársaság már korábban kérte a veszélyes egyed kilövését, de visszautasították. A minisztérium cáfolja, hogy érkezett volna az intézménybe ilyen kérés – olvasható a sajtószolgálat, szerkesztőségünknek is elküldött közleményében.

{K1}

„A szóban forgó egyedre vonatkozó kérést és visszautasítást megtaláltuk a minisztérium oldalán, de úgy tudjuk, más esetek is voltak.

A Hubertus Vadásztársaság azt mondta, hétfőn bemutatják a további visszautasításokra vonatkozó átiratokat, illetve biztosítottak arról, hogy ma (szombaton, szerk. megj.) elküldik a Kőrispatak mellett támadó medve kilövésére vonatkozó kérést

– számolt be Borboly Csaba a közleményben.

A környezetvédelmi minisztérium honlapján összesített adatokból kiderül, hogy 2017-ben négy esetben kértek Hargita megyéből kilövési engedélyt, ebből kettőt visszautasítottak, két esetben áthelyezést hagytak jóvá, kilövést egyetlen esetben sem engedélyeztek. Tavaly egy kérést nyújtottak be, amit szintén elutasítottak.

{A}

Mint arról beszámoltunk, súlyosan megsebesített egy medve Kőrispatak mellett egy 35 éves családapát, aki végül a mentőben, kórházba szállítás közben halt bele a súlyos sebeibe.