Az Imperial Wet az alapszakasz-győzelemért utazik Udvarhelyre

Józsa Csongor 2019. március 23., 15:55

Zárul a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakasza, az utolsó játéknapon a mezőny két székelyföldi együttese Hargita megyei párharcot vív. Vasárnap a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban a Csíkszeredai Imperial Wetnek az elsőség a tét.

Ősszel az Imperial Wet 8–4-re nyerte a megyei rangadót Fotó: Pinti Attila

Már egy hónappal ezelőtt eldőlt, hogy melyik hat együttes folytatja a küzdelmeket a futsal-élvonal felsőházi rájátszásában. Egy kérdés maradt megválaszolatlanul, hogy a csapatok milyen helyekről érkeznek a play-offba. A versenykiírás szerint ugyanis két csoportba sorolják a csapatokat, az egyikbe az első, a negyedik és az ötödik helyezett, a másikba pedig a második, a harmadik és a hatodik kerül. Az együttesek három, egy, illetve nulla pontot visznek magukkal.

Fotó: Pinti Attila

A Csíkszeredai Imperial Wet jelenleg az élen áll, ám ahhoz, hogy megtartsa pozícióját, szinte biztosan győznie kell a zárófordulóban, vasárnap 18 órától a Futsal Klub Székelyudvarhely otthonában.

Cosmin Gherman, az Imperial Wet vezetőedzője elmondta, maximális odafigyeléssel, nagyon komolyan készülnek a meccsre: „Győzni szeretnénk, ez a célunk, meg akarjuk tartani első helyünket az alapszakasz rangsorában. Ez nagyon fontos a rájátszás szempontjából. Sérült játékosunk nincs, viszont Gyenisz Ovszjanyikov piros lap miatti eltiltását tölti, rá nem számíthatunk.

Az FK egy fiatal, feltörekvő, bárki ellen bravúrra képes együttes, ezért egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk. Az udvarhelyiek hazai pályán csak egyszer kaptak ki, és a közönség is segítségükre lesz.

A papírforma szerint nekünk jobb csapatunk van, de ezt a pályán is be kell bizonyítani.”

Ezzel szemben az udvarhelyi gárda sorsa lehet, hogy már egy nappal korábban eldől. Ha a Temesvári Informatica nem hullajt pontokat, az FK már nem tud elmozdulni a hatodik pozícióból. 

Fotó: Pinti Attila

A székelyudvarhelyiek trénere, Jakab Zoltán is először a bánsági találkozóra figyel: „Amennyiben eldől, hogy nem tudunk javítani a helyezésünkön, akkor előre kell tekintenünk, elkerülni, hogy fölöslegesen sárga vagy piros lapokat kapjunk, esetleg sérüléseket szenvedjünk. Persze presztízsmeccs lesz, a csíkiak a favoritok. Jelenleg jobb a játékosállományuk, sokkal nagyobb az anyagi hátterük.

Bennünket az tud motiválni, hogy még legyen tétje a mérkőzésnek, nem mindegy, hogy hatodik vagy ötödik helyről jutunk a rájátszásba.

Utóbbi könnyebb ágnak tűnik, elérhető lenne a kisdöntő.”

A rájátszás a tervek szerint jövő hét végén rajtol.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 18. forduló
Temesvári Informatica–Gloria Buzău – szombaton 16.30-tól
Dévai Autobergamo–Jászvásári Poli – szombaton 18 órától
Bukovina Vicov–Kolozsvári Clujana – vasárnap 16 órától
FK Székelyudvarhely–Csíkszeredai Imperial Wet – vasárnap 18 órától
Galaci United–Dunărea Călărași – hétfőn 18 órától