Fényes gyergyói érmek a havas pályákról

Gergely Imre 2019. március 23., 10:55

Kiválóan szerepeltek a Gyergyószentmiklósi ISK alpesi sízői az év legfontosabb versenyein, azaz a sportiskolák bajnokságán és az ifjúságiak országos bajnokságon is. Mindkét megmérettetésről érmekkel a nyakukban térhettek haza.

A gyergyói sízők a felsőbányai versenyen Fotó: Gyergyói ISK

Máramarosban, Felsőbánya közelében zajlott a héten a sportiskolás országos bajnokság, ahonnan négy arannyal három ezüsttel és egy bronzéremmel térhettek haza a gyergyószentmiklósi sízők.

A legsikeresebben Zöld Róbert és Keresztes Előd versenyzett, mindketten óriás műlesiklásban és műlesiklásban is a legjobbnak bizonyultak.

Zöld az U21-es korosztályban, Keresztes az U16-osok mezőnyében nyert két-két bajnoki címet.

Óriás műlesiklásban Lőrincz Eszter az U21-esek között, Bencze Márton az U18-osok versenyében, míg Balázs Szabolcs az U16-os korosztályban egyaránt ezüstérmes lett. Az éremkollekciót Lőrincz Eszter bronzérme egészítette ki, amelyet műlesiklásban szerzett. További két gyergyói síző is közel állt ahhoz, hogy dobogóra állhasson, az U18-as Vargyas Szilárd, és az U14-es korcsoporthoz tartozó András Tibor is 4. helyezett lett a műlesiklás versenyszámban.

Azugán is jól szerepeltek

A mostani versenyt megelőzően Elekes László és Balázs Lehel edzők tanítványai március közepén rajthoz álltak az ifjúsági alpesi sízők országos bajnokságán is, amelynek helyszíne Azuga volt. Ezen nemcsak sportiskolások, hanem az ország legjobbjai is jelen voltak.

Bajnoki címet itt nem sikerült nyerni, de az elért eredmények így is kiemelkedőek. Zöld Róbert műlesiklásban ezüstérmes lett, óriás műlesiklásban és alpesi összetettben pedig bronzérmes lett. Összesítésben (ami az előbbi három versenyszám összesített eredményéből tevődik össze) újabb ezüstöt nyert az U21-es korosztályban.

Az időeredménye saját korosztálya mellett a felnőttekkel való összevetésben, a nyílt versenyben is komoly teljesítménynek számított,

hiszen a 4. helyet jelentett számára műlesiklásban, 5. helyet óriás műlesiklásban, 6. helyet alpesi összetettben és összesítésben 4. lett.

Dobogóra állhatott még Vargyas Szilárd is, aki 3. lett műlesiklásban az U18-as korosztályban. Lőrincz Eszter két 4., Bencze Márton pedig egy 5. helyet ért el.