Először győzött a GYHK a galaciak ellen

Gergely Imre 2019. március 22., 21:22

Kétgólos hátrányból kétgólos előnyt kovácsolt a Gyergyói Hoki Klub a Galaci CSM elleni a péntek esti mérkőzésen. A román jégkorongbajnokságban rendezett összecsapás hajrája izgalmasan alakult, de végül gyergyóiak megszerezték a három pontot.

Kilencgólos meccsen győzte le a GYHK a galaci csapatot

Ezen a mérkőzésen sem volt igazán magas a színvonal, a házigazda GYHK ezúttal sem pörgött a legjobb tudása szerint, azonban ezúttal az alacsonyabb fordulatszám is elég volt a győzelemhez.

A vezetést a galaciak szerezték meg, de Ferencz-Csibi hamar egyenlített Steén passzából. A második harmad eleje ismét a vendégeké volt, Fefelov kétszer is betalált Ruczuj ketrecébe, azonban a 38. percben Kozma és Nagy egymás utáni góljaival egyenlített a piros-fehér együttes.

A záró játékrész legeleje remekül sikerült Mikael Tissel együttese számára,

Constantin és Péter Zsolt villanásaival már a Gyergyói Hoki Klub került kétgólos előnybe.

Az állás legközelebb az 58. percben változott, amikor lehozta a kapusát a vendégcsapat, és sakk-matt helyzetig kijátszott akcióból szépített Galac. Egyenlíteniük azonban nem sikerült,

így a szezonban először a Gyergyói HK legyőzte a Duna-partiakat.

Román jégkorongbajnokság:
Gyergyói Hoki Klub–Galaci CSM 5–4 (1–1, 2–2, 2–1),
gólszerzők Oscar Steén (14.), Kozma Zsolt (37.), Nagy Csaba (38.), Mircea Constantin (42.), Péter Zsolt (44.), illetve Alekszej Baskov (7.), Igor Fefelov (22., 33.), Alekszandr Nyezsnamov (58.).

A két csapat szombaton este 18.30-tól ismét összecsap Gyergyószentmiklóson.