Klassz-Tavasz Fesztiválra készülnek Gyergyószentmiklóson

Gergely Imre 2019. március 22., 12:48

A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ idén is megszervezi az utóbbi időben Klassz-Tavasz Fesztivál néven népszerűvé vált tavaszi kulturális rendezvénysorozatát. Szokásukhoz híven igyekeztek megtartani jól bevált dolgokat, de céljuk, céljuk valami újat, mást is mutatni. 

A Sárik Péter Trió és Falusi Mariann is fellép a gyergyószentmiklósi Klassz-Tavasz fesztiválon. Archív

Idén a Klassz-Tavasz Fesztivál első eseménye a Magyar Költészet Napjához kötődő könyvbemutató lesz. Április. 11-én Fekete Vince költőt és a Szárnyvonal című verseskötetét ismerhetik meg a gyergyószentmiklósiak. A fesztivál következő programja zenés-tudományos előadás lesz Üveggyöngyvarázs címmel, amelyet április. 25-én kerül lehet megtekinteni. „A szuperhúrok harmóniája és éteri zenéje adta azt az ötletet, hogy zenész barátaimmal megkeressük a találkozási pontokat kedvenc dalaink és zenészeink, valamint a tudományok között. Ez az előadás lehet, hogy világpremier bizonyos szempontból: nem tudok róla, hogy valaha összegyúrtak volna ilyen „ötvözetet”, ahol a pop-rock történet néhány legendás darabját képi anyaggal „tunningolva” és a tudományokkal megkeverve tálalták volna” – fogalmaz Nagy Péter előadó, aki gyergyói zenészek, György László, Horváth Zoltán, Fülöp Loránd, Mihály Csaba, Korpos Szabolcs, Csibi András és Pál Andor társaságában fog valami nagyon újat mutatni a közönségnek.

{A}

Rákász Gergely Lords of the Organ címet viselő előadását is a Klassz-Tavasz keretében láthatják a gyergyóiak április 30-án az örmény templomban.

A koncertorgonista nem először lép fel itt, ezúttal pedig Vivaldi és Bach zenéje csendül fel előadásában.

A fesztivál negyedik eseményeként május 13-án a Jazzkívánságműsor magyarul címet viselő előadás lesz hallható Sárik Péter Trió és Falusi Mariann előadásában.

A fesztivál zárásaként május 23-án Dobribán Melinda Afrodiziákum kiállításmegnyitójára várják az érdeklődőket. Dobribán Melinda egy Kolozsváron élő, Gyergyószentmiklósról elszármazott szobrásznő. A kiállítás 16 éven felülieknek ajánlott.