Helyzetek voltak, de gólt csak a szlovákok szereztek

Horváth Bálint Ottó 2019. március 22., 00:05

Kétgólos vereséggel kezdte a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjét a magyar válogatott. Szlovákia vendégeként helyenként ígéretesen játszott, gólt viszont nem sikerült szereznie.

Az akaraterő megvolt a magyar játékosokban, viszont nem tudtak eredményesek lenni Fotó: M4 Sport

Erőteljesebben kezdték a csütörtök esti mérkőzést a házigazdák, veszélyes távoli lövéseikkel közel voltak a vezetéshez. Aztán a játékrész közepére feljavult a magyar csapat játéka, de a védelemben nem figyeltek eléggé, és a szünet előtt a szlovákok előnyhöz jutottak Duda góljával.

A második félidőben Szoboszlai és Dzsudzsák becserélésével többet támadott Marco Rossi együttese,

és meg is voltak a helyzetei Szalai és Willi Orbán révén, az egyenlítés azonban elmaradt.

A vége felé közeledve a szlovák gárda újabb gólt szerzett, amikor Rusnák talált be, ezzel bebiztosította a hazaiak győzelmét.

A magyar válogatott számára vasárnap 19 órától Budapesten következik a csoport nagy esélyese, a vb-ezüstérmes Horvátország elleni találkozó, amelyen legalább egy pontot be kellene gyűjtenie.

{A}

Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, E csoport, 1. forduló:
Szlovákia–Magyarország 2–0 (1–0),
gólszerzők: Duda (42.), Rusnák (85.).
Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Skriniar, Vavro, Hancko – Kucka, Lobotka – Hamsík, Duda (Safranko, 87.), Rusnák (Michalík, 93.) – Mak (Stoch, 79.).
Magyarország: Gulácsi – Lang (Holender, 81.), Orbán, Kádár – Lovrencsics, Kalmár (Dzsudzsák, 61.), Nagy Á., Korhut – Kleinheisler (Szoboszlai, 55.), Kovács I. – Szalai.

A játéknap másik mérkőzésén:
Horvátország–Azerbajdzsán 2–1 (1–1),
gólszerzők: Barisic (44.), Kramaric (79.), illetve Sejdajev (19.).