„Kétségbeesett” felhívás a gépkocsivezetőkhöz: ne dobják ki a szemetet az utakra!

Bíró Blanka 2019. március 21., 18:31

Mindössze két nap alatt 15 köbméter szemetet gyűjtöttek össze a Brassó megyei területi út- és hídügyi igazgatóság munkatársai a 11-es számú országút Bereck és Ojtoz közötti mintegy 30 kilométeres Kovászna megyei szakaszán.

Képünk illusztráció Fotó: Thomas Campean

Az akció a tavaszi nagytakarítás része volt, az útügyi igazgatóság alkalmazottai különben rendszeresen gyűjtik a szemetet – tájékoztatott Elekes Róbert, az igazgatóság szóvivője.

„Hetente takarítunk, különösen a parkolók környékén. Általában heti két napon – hétfőn és pénteken – szedjük össze a szemetet” – részletezte a szóvivő. Kifejtette, tavasszal, ahogy a hó elolvad, nagyszabású takarítást szerveznek, ebben az időszakban az alkalmazottaik végigjárják az országutakat, és összeszedik a kidobált szemetet.

Csak Kovászna megyében havonta 60–80 tonna hulladékot szednek össze, amit az országutak mentén dobálnak el.

{A}

„Kétségbeesett felhívást intézünk a gépkocsivezetőkhöz, és a környéken lakók felé is: ne dobálják el a szemetet az út szélén! Tiszteljék a környezetüket, a mi munkánkat, és elsősorban saját magukat” – hangsúlyozta Elekes Róbert. A Brassó megyei területi út- és hídügyi igazgatóság egész március hónap folyamán bonyolítja le a tavaszi nagytakarítást.