Egy győzelemre a döntőtől a Sportklub

Dobos László 2019. március 20., 22:22

A jégkorong Erste Ligában egy győzelem választja el a finálétól a Csíkszeredai Sportklubot, miután az elődöntő szerda esti mérkőzésén vendégként 3–2-re legyőzte az Újpestet.

Egygólos hátrányból fordítva győzött Újpesten a Sportklub Fotó: Hajdú Dániel

Nem volt telt ház szerdán este az Újpesti Jégcsarnokban, de jó volt a hangulat, mindkét csapatot mindvégig népes szurkolótábor bátorította.

Csíki szempontból rosszul kezdődött az újpesti mérkőzés, hiszen már az első támadásnál, alig 20 másodperc alatt gólt kaptak a vendégek, Nemes Benjámin távoli lövése kötött ki a Sportklub kapujában (1–0).

Az 5. percben emberhátrányba került a székelyföldi alakulat, de a csíkiak korongot szereztek,

és egy villámgyors ellentámadásból Krasznoszlobodcev találatával kiegyenlítettek (1–1).

Fotó: Hajdú Dániel

Ezt követően három, fórból szerzett gólt láthatott az Újpesti Jégcsarnok közönsége: előbb a harmadban többször kísérletező Újpest, majd kétszer a Csíkszereda élt a kínálkozó lehetőséggel. Az újpestiektől Stefishen (2–1),

majd a Sportklubtól Papp Szabolcs kétszer volt eredményes (2–3).

A második harmad kiegyensúlyozott játékot hozott, óriási harc zajlott a jégen, mindkét csapatnak volt egy-egy emberelőnye, de egyik sem tudott újabb gólt szerezni.

Az utolsó harmadban is folytatódott az iramos játék, de újabb gól már nem született.

Hét perccel a vége előtt az Újpest kettős emberelőnybe került, de ezt a csíkiak bravúrosan kivédekezték.

Az 57. percben a hazaiak szakvezetése már arra készült, hogy az egyenlítés reményében mezőnyjátékost küldjön a jégre, azonban Részegh Tamás támadásba lendült, és csak súlyos szabálytalanság árán tudták megállítani. Az újpesti Varga Arnold 5+20 perces kiállítást kapott, így

a hátramaradt közel négy percet emberelőnyben játszotta a Sportklub, a székelyföldiek okosan tartották a korongot, az Újpest az utolsó négy percben egyetlen támadást sem tudott összehozni.

Fotó: Hajdú Dániel

Erste Liga, elődöntő, 5. mérkőzés:
Újpesti TE–Csíkszeredai Sportklub 2–3 (2–3, 0–0, 0–0),
gólszerzők: Nemes Benjámin Zoltán (1.), Andrew Taylor Stefishen (8.), illetve Vagyim Krasznoszlobodcev (5.), Papp Szabolcs (13., 15.).
Kapura lövések: 31–27.
Büntetőpercek: 35–10 (ebből az újpesti Varga Arnoldnak 5+20 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Miha Bajt és Tilen Pahor, illetve Muzsik Norbert és Váczi Dávid.

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 a Sportklub javára.

A következő mérkőzést pénteken 18.30-tól rendezik a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A sorozat győztese az FTC-vel találkozik a döntőben.