Háromgólos gyergyói vereség Galac ellen

Gergely Imre 2019. március 20., 21:37

Nagyon rossz első harmad után, gyenge színvonalú mérkőzésen szenvedett vereséget a Gyergyói Hoki Klub szerdán este a Galaci CSM-től. Pénteken és vasárnap is összecsapnak a székelyföldi városban.

Gyenge játék, gyenge színvonal

Ebben a szezonban ilyen gyenge játékot még nem produkált a Gyergyói HK, mint amit a galaciak elleni találkozón láthatott a közönség. Sem csapatként, sem egyénileg nem tudták azt hozni a piros-fehérek, mint amit megszokhattunk tőlük ebben az idényben.

Rányomta a bélyegét a meccsre, hogy gyergyói szempontból semmilyen tétje nem volt ennek a meccsnek. A galaciak pedig nagy lendülettel érkeztek, ami nem meglepő, hiszen jó esélyeik vannak az alapszakasz megnyerésére.

Az 7. percben már 0–3 állt az eredményjelzőn. Ez is maradt az állás a szünetig, és ez tükrözte is a játék képét, annak ellenére is, hogy azért Vorobjevéknek is voltak látványos megmozdulásai és gólhelyzetei.

A második harmadra már némileg motiváltabb GYHK jött ki a jégre és Steén, egy kipattanót értékesítve, majd Góga emberelőnyből be is talált.

Úgy tűnt, ki is tud egyenlíteni a házigazda úgy is, hogy valódi képességeihez képest még mindig alacsony szinten játszott.

A játékrész utolsó percében szinte a semmiből ismét kétgólosra növelték az előnyüket a vendégek, és nem tett jót a meccsnek az sem, hogy a gyergyói rohamok ellenére egy kontrából megint a Duna-partiak voltak eredményesek.

Csergő találatával zárkózott közelebb Mikael Tisell együttese, de az utolsó szó ismét Zagidullinéké volt, Butocsnov emberelőnyös gólja zárta le a mérkőzést.

A két gárda pénteken és vasárnap ismét a gyergyószentmiklósi csarnokban találkozik.

Jégkorong, román bajnokság, alapszakasz:

Gyergyói Hoki Klub–Galaci CSM 3–6 (0–3, 2–1, 1–2)
Gólszerzők: Oscar Steén (26. perc), Góga Attila (38.), Csergő Hunor (45.), illetve Albert Zagidullin (4.), Alekszandr Nyezsnamov (6., 40.), Alekszej Baskov (7.) Marius Marcus (43.), Anton Butocsnov (51.).
Kapura lövések: 32–52.
Kiállításpercek: 10–12.