Kiskorú lányt erőszakoltak meg Felsősófalván

Fülöp-Székely Botond 2019. március 20., 18:06

Két fiatalt vett őrizetbe a rendőrség, akik a gyanú szerint hétfőn este egy tizenkét éves lányt erőszakoltak meg Felsősófalván, majd a mobiltelefonját is eltulajdonították.

A rendőrség megtalálta az áldozat mobiltelefonját a gyanúsítottaknál. Képünk illusztráció Fotó: 123RF

Az eddigi vizsgálatok szerint a 27 éves parajdi K. C. és a 20 éves felsősófalvi F. V. G. hétfőn este fél hétkor elegyedtek szóba a 12 éves szentábrahámi áldozattal, akit később megerőszakoltak, illetve a mobiltelefonját is ellopták – olvasható a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján. Incze Miklós, a rendőrség helyettes szóvivője lapunknak elmondta, az áldozat szülei állatok gondozásából éltek, és munkaügyben tartózkodtak Felsősófalván. Az incidens estéjén lányukat elküldték a közeli boltba vásárolni, ott találkozott a későbbi agresszorokkal.

A két férfi felajánlotta, hogy hazakísérik, ám később megerőszakolták és a telefonját is ellopták. A gyanúsítottakat nemi erőszak és minősített lopás miatt 24 órás őrizetbe vették, szerdán pedig az ügyészség kérésére a székelyudvarhelyi bíróságon elrendelték harmincnapos előzetes letartóztatásba vételüket.