Fölöslegesen utaztak Marosvásárhelyre: tárgyalás nélkül halasztottak Rádulyék perében

Antal Erika 2019. március 20., 16:55

Továbbra sem történt előrelépés Ráduly Róbert Kálmán és Szőke Domokos büntetőperének tárgyalásán. A csíkszeredai polgármester és alpolgármester tárgyalását szerda délben nem is tartották meg, március 28-ára halasztották, Ráduly ügyvédje ugyanis időközben megbetegedett.

Ezúttal még tárgyalást sem tartottak, és úgy rendelték el a halasztást. Archív Fotó: Haáz Vince

A két csíkszeredai elöljáró ez alkalommal is jelen volt, azonban

alig érkeztek meg Marosvásárhelyre, máris fordulhattak vissza.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, Ráduly és Szőke jogi képviselői több alkalommal is halasztást kértek, addig, amíg a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) válaszol a megfogalmazott kérdésekre, hogy milyen eszközöket használt a DNA-val való együttműködés során.

A legutóbbi tárgyaláson a bíró ugyan elmondta, hogy előző nap megkapta a választ a SRI-től, de már nem maradt ideje kibontani azt, mivel lejárt a munkaideje. 

Elutasított vádak

Csíkszereda polgármesterét és alpolgármesterét a 2015 áprilisában végrehajtott házkutatások után vették őrizetbe, majd hatósági felügyelet alá kerültek, végül az Országos Korrupcióellenes Ügyészség Ráduly Róbert Kálmánt háromrendbeli hivatali visszaéléssel és érdekkonfliktussal, Szőke Domokost pedig négyrendbeli hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolta meg. A pert a DNA kérésére 2016 márciusa óta a Maros Megyei Törvényszék tárgyalja, mert a vádhatóság fenntartásokat fogalmazott meg a Hargita Megyei Törvényszék bíráinak pártatlanságával kapcsolatban. Az elöljárók alaptalannak tartják és elutasítják az ellenük felhozott vádakat.