Székelyföldön játszanak Új-Zéland ifi hokisai

Gergely Imre 2019. március 19., 21:30

A divízió 3/A értékcsoport világbajnokságára készül Új-Zéland U18-as jégkorong válogatottja. A vébé előtti héten Székelyföldön akklimatizálódnak, igyekeznek hozzászokni a kelet-európai időzónához. Három edzőmérkőzésen össze is mérik tudásukat a székely fiatalokkal.

Kercsó Csaba irányítja a távoli szigetország válogatottját

Nem véletlen, hogy ezt a helyszínt választották a felkészülésre, hiszen vezetőedzőjük a gyergyószentmiklósi származású Kercsó Csaba, aki már évek óta Új Zélandon dolgozik.

Amellett, hogy kell egy pár nap, amíg az időeltolódás nehézségein túljutnak, a jeges edzések lehetősége is fontos a déli féltekéről érkezett ifiknek, hiszen

a távoli szigetországban nyár van, most közeleg a tél,

így vannak a csapatnak olyan játékosai, akik hosszabb ideje nem húztak korcsolyát – tudtuk meg. 

Kedden 4–2-re győzték le Új-Zélandot a gyergyói fiatalok

A felkészülésüket segítik az edzőmérkőzések is. Kedden délután Gyergyószentmiklóson,

a helyi U18-as csapattal csaptak össze,

a találkozón a Gyergyói ISK 4–2-re győzött Lázár Sebestyén, Lázár Menyhért, Sándor Alex és György Szilárd góljaival.

Szerdán 17 órakor a Vákár Lajos Műjégpályán a Csíkszeredai ISK lesz az ellenfelük, pénteken 17 órától pedig ismét a Gyergyói ISK csapatával találkoznak a gyergyószentmiklósi ballonpályán.

Új-Zéland válogatottja március 25-től Szófiában szerepel

a divízió 3/A értékcsoportú világbajnokságon. Ellenfelei a házigazda Bulgária mellett Izrael, Izland, Mexikó és Törökország együttesei lesznek.

Románia korosztályos válogatottja április 7-től a divízió 2/A értékcsoport világbajnokságán vesz részt. Ennek helyszíne a litvániai Elektrénai lesz. Ők a litvánok mellett Spanyolország, Dél-Korea, Lengyelország és Észtország csapataival találkoznak.