Felújítják a borszéki városházát, költözik a hivatal

Gergely Imre 2019. március 19., 11:54

Felújítják Borszék polgármesteri hivatalának épületét egy európai uniós támogatás és saját beruházás révén. Az építkezési munkát idén ősszel kezdenék el, amely során az épület kívül-belül megújul, és ügyfélbarát lesz.

Ráfér a felújítás a borszéki városháza épületére Fotó: Borszék Polgármesteri Hivatala

A beruházás során hőszigetelik az épület falait, kicserélik az ajtókat és ablakokat, felújítják és szigetelik a tetőteret, valamint a pincerészt, azaz javítják az energetikai hatékonyságát az ingatlannak. Ennek része ugyanakkor az is, hogy az épületen belül minden mennyezeti lámpatestet LED-panelekre cserélnek, illetve

napelemes rendszert is felszerelnek a meleg víz előállítására.

Amint azt a borszéki városháza közleménye jelzi, a fejlesztés összértéke 1 millió 93 ezer lej, a város pedig 200 ezer lejes önrésszel járul hozzá.

{A}

A felsorolt munkálatokkal egy időben az önkormányzat készül az épület földszintjén található belső terek felújítására is. Mik József polgármester elmondása szerint lakosságbarát ügyfélszolgálatot szeretnének kialakítani, ezért

egységes fogadótérben gondolkodnak, ahol egy ügyfélablakon keresztül intézhetik ügyes-bajos dolgaikat a lakosok,

legyen az urbanisztikai, szociális vagy éppen adóügyi probléma. Az ezzel kapcsolatos költségek a kivitelezési tervek elkészítése után derülnek ki, ezt saját költségvetéséből fedezi az önkormányzat. Az építkezési munkálatok előreláthatólag ősszel kezdődhetnek el. A felújítás idején az ügyfélfogadást az alsóborszéki kultúrotthonban látják el, a városháza többi részlege pedig a pénzügyi hivatal régi épületébe költözik át.