Kiegyenlített a Csíkszeredai Sportklub

Dobos László 2019. március 18., 21:50

Második hazai mérkőzésén is legyőzte a Csíkszeredai Sportklub az Újpest együttesét a jégkorong Erste Liga elődöntőjében. A csíkiak hétfőn este 5–3-ra nyertek, és ezzel 2:2-re módosították az állást az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Döntetlenre áll az Újpest–Sportklub párharc. Pénteken biztosan lesz mérkőzés Csíkszeredában Fotó: Beliczay László

Telt ház volt hétfőn este a Vákár Lajos Műjégpályán, több mint 2000 néző volt kíváncsi a Sportklub–Újpest párharc negyedik felvonására. Csíki szempontból rosszul kezdődött jól a találkozó, a 3. percben a vendégek kihasználták az első emberelőnyüket, Varga Arnold góljával 1–0-ra vezettek.

{A}

A folytatásban sziporkázó játékot mutatott be a Sportklub, valósággal szárnyaltak a jégen a kék-fehérek, és szünetig hárommal válaszoltak: Valchar, Taratuhin és újra Valchar voltak a gólszerzők (3–1).

Fotó: Beliczay László

A második játékrészt szinte teljese egészében az Újpest uralta. A vendégek három és fél perc alatt Benk és Vincze találataival egyenlítettek.

A második szünet előtt fél perccel azonban emberelőnybe került a Sportklub, és ezt egy villámgyors passzjátékkal, három érintésből, 6 másodperc alatt gólra váltották: Belov–Aniszin–Taratuhin volt a korong útja az újpesti kapuig (4–3).

Fotó: Beliczay László

Az utolsó harmad nem hozott szép hokit, tipikus rájátszásos játékot láthatott a közönség, nagy harccal, sok megszakítással. Egy perc és 43 másodperccel a vége előtt az Újpest szakvezetése időt kért, majd az egyenlítés reményében Duschek Dávid kapus helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre.

A Sportklub önfeláldozóan védekezett, korongot szerzett, és Valchar belőtte az üresen hagyott újpesti kapuba.

{P11}

Jégkorong Erste Liga, elődöntő, 4. mérkőzés:

Csíkszeredai Sportklub–Újpesti TE 5–3 (3–1, 1–2, 1–0)
Gólszerzők: Radim Valchar (4., 19. és 60. perc), Andrej Taratuhin (17. és 40.), illetve Varga Arnold (3.), Benk András (27.) és Vincze Péter (31.).
Kapura lövések: 46–28.
Büntetőpercek: 8–12.
Játékvezetők: Jozef Bachurik és Druga Norbert, illetve Sikó Levente Szilárd és Rédai Botond.

Mestermérleg

Vaclav Novak, a Sportklub vezetőedzője: „Vasárnap azt mondtam, hogy a második és a harmadik harmad volt remek és az első volt rosszabb, most épp a fordítottja történt. Pozitívan kell felfogni a dolgokat, most kezdődik az elődöntő, amelyet meg szeretnénk nyerni. A tempó jó volt, a csapatba sok energia van. Az a fontos, hogy a fejek tiszták maradjanak, mert ha a fejek a helyükön vannak, akkor a láb is megy előre.”

Szilassy Zoltán, az Újpest vezetőedzője: „Nagyon jó hangulatú mérkőzés volt, amelyen a közönség jól szórakozhatott. A második harmadban pedig a hazai szurkolók nagyon aggódhattak. Fantasztikusan jégkorongoztunk a második és a harmadik 20 percben, de eléggé vallásos nevelést kaptam és hiszek abban, hogy amennyiben nem dolgozol meg végig a munkáddal, akkor a Jó Isten megbüntet. És sajnos az első harmadot mi elloptuk magunktól. Nagyon gyengén játszottunk ekkor, nem korcsolyáztunk eleget, fegyelmezetlenek voltunk és az ellenfél ezeket megbosszulta kiváló képességű légiósai által. Remélem a fiúknak ez egy jó lecke volt, és érezték önmagukon azt, hogy amikor elkezdtük azt hokizni, amit kell akkor gyakorlatilag az ellenfél folyamatosan nyomás alatt volt. A második harmad végén egy rossz ütemben kapott hátrány után tudták bevinni a győztes találatot, de helyzeteink alapján megnyerhettük volna még ekkor is a meccset. Aki azt gondolta, hogy ez egy sima széria lesz ide vagy oda, az téved. Most sokkal élesebbre fordul a párharc.”

{P13}

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc 2:2-re áll. A párharc eddigi négy találkozóját mindig a házigazda nyerte meg.

Az ötödik felvonásra szerdán, Budapesten kerül sor. A hatodik találkozónak pénteken, március 22-én Csíkszereda ad otthont. Ha szükség lesz a hetedik összecsapásra, akkor ezt vasárnap, március 24-én az Újpest otthonában rendezik.