Családok továbbtanulási elvárásaira helyezik a hangsúlyt a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központban

Fülöp-Székely Botond 2019. március 18., 22:41

Kereskedelem, marketing, könnyűipari mérnöki és vidékfejlesztési agrármérnöki szakot hirdet jövő tanévre a volt MÜTF oktatási központ, amely nemrég Székelyudvarhelyi Egyetemi Központra változtatta a nevét.

Ilyés Ferenc igazgató (balról) és Szabó Attila kommunikációs és tanulmányi osztályvezető Fotó: Beliczay László

Közel száz ingyenes hellyel működik majd a levelezéses oktatást kínáló tanintézet. Tavaly ünnepelték a MÜTF oktatási központ fennállásának huszadik évfordulóját, ekkor döntötték el, hogy

a továbbiakban nem a vállalati igényekre fektetik a hangsúlyt az oktatás megszervezéseben, hanem inkább az egyének, családok továbbtanulási elvárásaira helyezik a hangsúlyt

– fejtette ki Ilyés Ferenc, a székelyudvarhelyi intézet igazgatója. Hozzátette, a központ továbbra is odafigyel arra, hogy segítse a végzős diákok elhelyezkedését a munkaerőpiacon, azt szeretnék elérni, hogy korszerű körülmények között oktathassák megfelelő szakemberek a frissen érettségizett, illetve a családos és munkahellyel rendelkező hallgatókat.

{A}

Ezzel összhangban az oktatási központot működtető kuratórium kérésére változtatták Székelyudvarhelyi Egyetemi Központra (SZÉK) az intézet nevét. Van helyünk! jelszóval indította el a SZÉK a következő tanévre vonatkozó kampányát, amivel arra utalnak, hogy a jövőbeli hallgatóknak nemcsak az oktatásban, de egy családias környezetben és az intézet által közvetített munkahelyeken is van helye – magyarázta Ilyés Ferenc.

Szabó Attila kommunikációs és tanulmányi osztályvezető rámutatott, idén is indítanak kereskedelem és marketing szakot e-business (online kereskedelem) szakirányú képzéssel. Itt negyven önköltséges helyet hirdetnek. Negyven ingyenes helyre lehet jelentkezni a könnyűipari mérnöki szakra, ahol a nyomtatott média-, csomagolástervezés és technológia, valamint a divattermék-technológia szakirányok közül lehet választani.

A korábbi években is a legnépszerűbb szaknak számított a vidékfejlesztési agrármérnöki, így idén sem marad ki a kínálatból. Ötven tandíjmentes helyre várják a hallgatókat. Az egyetemen levelezőképzések lesznek, ami azt jelenti, hogy péntekenként, szombatonként tartják a helyszíni oktatást, ez is megkönnyíti a munkahellyel rendező hallgatók tanulását. Hétfőtől kezdődően on-line már lehet jelentkezni a meghirdetett szakokra, a szek.ro oldalon – közölték a sajtótájékoztatón.

Személyesen ugyanakkor július 1–24. és szeptember 2–12. között várják a hallgatókat. Az intézet vezetői azt ígérik, hogy kollégáik szívesen segítenek mindenkinek a megfelelő szak kiválasztásában. Újságírói kérdésre az is elhangzott, hogy többnyire Maros, Kovászna és Hargita megyéből érkeznek hozzájuk hallgatók.