Pénzérméket dobott a jégre, egy évig nem mehet jégkorongmérkőzésre

Iszlai Katalin 2019. március 18., 13:19

Egyéves eltiltással és 500 lejes pénzbírsággal sújtottak egy csíkszenttamási férfit, miután pénzérméket dobott a jégre vasárnap este a Csíkszeredai Sportklub–Újpest jégkorongmérkőzésen. Idén ez már a harmadik ilyen eset.

Meg kellett állítani a játékot a jégre dobált pénzérmék miatt. A tettes egy évig nem mehet hokimeccsekre Fotó: Gábos Albin

Telt ház előtt győzte le a Csíkszeredai Sportklub az Újpestet vasárnap este a jégkorong Erste Liga elődöntőjében.

A szorosnak nem mondható, 4–1-gyel végződő összecsapás egyik hazai szurkolója azonban valószínűleg így sem volt elégedett az eredménnyel, hiszen a mérkőzés alatt pénzérméket dobott a jégre, amely miatt rövid időre le kellett állítani a játékot.

{K1}

Az incidens után a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán biztonsági szolgálatot teljesítő őrző-védő cég értesítette az esetről a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőséget – tudtuk meg Suciu Gheorghetól. A csendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta: a kamerák felvételei, illetve az őrző-védő cég segítségével gyorsan azonosítani tudták az elkövetőt. Az 53 éves csíkszenttamási férfi tette amellett, hogy a mérkőzés megszakításához vezetett, a 2008-ból származó 4-es számú törvényt is megsértette. Ennek megfelelően

500 lejes pénzbírságot róttak ki a szabálytalankodó szurkolónak, emellett pedig egy évig a jégkorongmérkőzéseken való részvételtől is eltiltották.

{A}

A csendőrség emlékeztetett: idén ez már a harmadik alkalom, hogy ilyen módon kellett fellépniük a szurkolók ellen, miközben tavaly egész évben mindössze két hasonló esetet jegyeztek. Ezért felhívják a sportkedvelők figyelmét, hogy a nézőtéren is tartsák tiszteletben a sportszerűség elvét, és civilizált körülmények között biztassák kedvencüket, szurkolótársaik és a játékosok zavarása nélkül.