Zsebben volt a Vasas-győzelem, pontok pottyantak ki a végén

Józsa Csongor 2019. március 17., 13:31

Irányította az összecsapást, több ízben vezetett, a hosszabbításban védelmi hibából a házigazda kiegyenlített, így csupán egy ponttal tértek haza a lányok.

Hiába a fölény, döntetlen a lefújáskor Fotó: Veres Nándor

Vasárnap délelőtt a női labdarúgó 1. Liga tavaszi idényének első meccsét játszotta a Székelyudvarhelyi Vasas Femina. A tizenegyedik fordulóban az új edzővel, Andrási Csaba Sándorral a kispadon által irányított együttes az Universitatea Alexandria otthonában léptek pályára.

{A}

Rögtön megragadták a kezdeményezést a vendégek, az ellenlábas térfelén építkeztek, mégis Kajtárnak kellett bemutatnia az első bravúrt. Nemsokára, a 17. percben megszerezte a vezetést a Vasas Femina, Vlădulescu indította Țaburt, aki a kimozduló kapus mellett elgurította (0–1).

Az első félidő hajrájában jöttek a következő gólok, előbb a 41. percben kiegyenlített a házigazda, egy minutumra rá pedig jött a válasz: Vlădulescut vágták fel a büntetőterületen belül. A tizenegyest Barabási magabiztosan belőtte (1–2).

Fotó: Veres Nándor

A második játékrészben is a Vasas akarata érvényesült, míg kimaradt pár udvarhelyi találat, addig egy szabadrúgást könyörtelenül belőtt az ellenfél, a 64. percben újból egyenlő, 2–2 volt az állás.

A végjátékban, a 86. minutumban Vlădulescu újból előnyt kovácsolt ki, húszról bombázta a hálóba (2–3).

A rendes játékidő utolsó percében jött a hideg zuhany, az udvarhelyi védelem nem szabadított fel, egy lecsorgó labdából újból egál lett. A hátralévő időben pedig nem sikerült az újabb gólszerzés, így pontosztozkodással zárult a mérkőzés.

A lefújást követően László Béla, a Vasas Femina elnöke elmondta, szép meccset játszottak a lányok: „Ez volt az első találkozónk ebben az évben. A téli szünetben érkezett az új edző, a lányokban nagy volt a drukk. Ezzel is magyarázható, hogy nem sikerült a győzelem, holott mi irányítottunk.

Nehéz lesz a folytatásban, továbbra is az a célunk, hogy ott legyünk a rájátszásban”.

A Vasas Femina legközelebb jövő vasárnap hazai környezetben fogadja a Nagybányát.

Női labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 11. forduló:

Universitatea Alexandria–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 3–3 (1–2)
A vendégek gólszerzői: Țabur (17.), Barabási (42.), Vlădulescu (86.)
A Vasas Femina összeállítása: Kajtár – Bíró, Geréb, Kis (66., Dávid), Kolesnicenco, Mițul, Barabási, Benő, Vlădulescu, Marinescu (90, Krall), Țabur.